Jag har köpt mer storbank

 


För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare ut som helt okej läge att köpa mer. Mitt sektorbet i bank via min trippel Handelsbanken, SEB och Swedbank var jag osäker på hur jag skulle hantera framåt. Länk till inlägget för mer kontext: https://petrusko.blogspot.com/2024/06/handelsbanken-och-mina-senaste-tankar.html

På detta har jag nu agerat och jag har alltså investerat mer i bank. Jag har tillsvidare valt att hålla mig till min banktrippel vilket innebär att jag viktar de tre bankerna lika på ett ungefär. Således när jag nu ökat så har jag gjort det med köp i dem alla tre. Bilden ovan visar Handelsbanken och några köppluppar i grafen och det är motsvarande pluppar i SEB och Swedbank.

Som jag luftat tidigare har jag bättre "feeling" och argument för Handelsbanken och framförallt SEB medan jag har en njuggare inställning till Swedbank. Att jag nu köpt mer i dem alla tre grundar sig i att jag historiskt varit nöjd med att göra ett sektorbet via en trippel på det här viset och ännu inte fattat beslut om att gå vidare på ett annat sätt. En grej jag överväger är att enbart göra eventuella nya investeringar i Handelsbanken och SEB. Det där har jag inte landat i och det är inget jag lägger så stor vikt vid heller. 

13 kommentarer:

 1. Är det nåt speciellt skäl att skippa Nordea eller är det för att den ej är helt svensk längre //D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Nordea är nog bra men jag exkluderar den för att det är ett finskt bolag.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej!Nu när jag "äntligen "kan anse mig vara ekonomiskt oberoende så tycker jag att de svenska storbankerna är helt meningslösa att investera i.Det får räcka om de svenska storbankerna finns med som innehav i några av mina fonder så är jag ju ändå investera i dom som en slags riskspridning.Jag köper istället hela tiden fler andelar i den månadsutdelande fonden ETF:en JGPI för att ta bort bolagsrisken med enskilda utdelningsaktier.I och för sig så har värdet på mitt innehav i JGPI gått ner väldigt mycket då kronan har blivit starkare mot andra valutor.Men för mig spelar det ingen större roll vilket värde något av mina utdelande basinnehav har då jag aldrig kommer att behöva sälja dessa om jag inte vill.Nu när kronan har blivit starkare mot andra valutor så är det istället ett väldigt bra tillfälle att köpa ännu fler andelar i JGPI.Med de nya pengarna som jag får via utdelningar varje månad från JGPI så är det perfekt att ha möjlighet att hela tiden kunna sprida mina risker och chanser till en högre avkastning genom att jag köper många olika värdepapper.Jag älskar att samla på olika värdepapper och jag älskar att göra många snabba köp/sälj i mina kortsiktiga innehav i aktier utan utdelning och även i fonder utan utdelning som t.ex Avanza Zero och AMF aktiefond Nordamerika.Mvh Peter Jansson P.S.Nu när jag är ekonomiskt oberoende så är jag stenhård, men ändå ödmjuk när jag förhandlar med de företagen som t.ex levererar tjänster till mig som Avanza.Jag fick lägre Courtage den 30 maj och idag den 14 juni fick jag ytterligare bättre villkor när jag frågade Avanza om de hade något intressant att erbjuda mig så jag inte skulle flytta hela mitt kapital till Nordnet istället så det hjälper att vara stenhård när man är ekonomiskt oberoende och "ALLA" vill ha mig som en lönsam och bra kund.D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Peter Jansson, vi noterar det.

   Radera
  2. Verkar duktig den där Peter. 😆

   Radera
  3. Underbar respons. Hade det funnits en Like-knapp så hade jag pressat sönder den.

   Radera
  4. Jaha "Stolle Peter" är tillbaka igen ser Jag och upplyser oss andra med sitt eviga tjat om JGPi. Det spelar ingen roll vilken ekonomiblogg man än besöker så dyker den där mannen upp som gubben i lådan! Haha man får helt enkelt bara skratta åt den där göken.

   Radera
  5. Hur är du en lönsam kund om du kräver lägre avgifter? Skulle va skoj om du sagt upp dina konton på Avanza och sen inte fått öppna på Nordnet. Då hade du stått för med alla dina pengar i brevlådan..

   Radera
  6. Jag tror att svensk storbank har goda möjlighet att slå JGPI då den ETF:en, i praktiken, är lång Deutsche Telecom och kort NVIDIA. Jag skulle nästan säga att det är garanterat att JGPI kommer få stryk av exempelvis SEB på 3, 5 och 10+ års sikt.

   Radera
 3. Ej relaterat till detta inlägg, men eftersom du är romantisk, erotisk samt sensuell så funderar jag på: Varför är Avanza så off på att uppdatera utdelningarna i sina kalendrar?
  Vanguard All World och iShares EM eller iShares Asia Pacific brukar dela ut ungefär samtidigt och Vanguard noteras alltid i kalendern ett par veckor i förväg.
  Men iShares (och säkert andra) dyker i bästa fall upp på X-dag. Oftast betydligt senare än så och ibland efter att utdelning skett.
  Inte för att det egentligen spelar någon roll för ens pengar, men är det inte lite… muppigt?
  Bör väl finnas API:er för att hämta in detta automatiskt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, håller med Anonym här ovan. Faktiskt mer irriterande än man vill erkänna trots allt! Varför ska det vara så svårt med just iShares?

   Radera
 4. Hallo Petrusko, jobbat en del hos SHB och kan säga att det är krafttag så det heter duga när det kommer till effektivisering och organisation. Besparingar och höjd lönsamhet stora fokuset. Borde gynna kursen på lång sikt.

  SvaraRadera
 5. Peter, är du på riktigt?

  SvaraRadera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...