Utländsk källskatt i retur hos Avanza

 


Idag fick jag åter utländsk källskatt på min KapitalFörsäkring hos Avanza. Denna gången fick jag åter på öret samma belopp som dragits under 2023. Historiskt har Avanza varit dåliga på det här med den utländska källskatten. De har haft usla rutiner för det och de har gjort dåliga beslut som mynnat ut i att det blivit sämre för många medan det gynnat några få (de som haft danska aktier). Framförallt har man inte fått all källskatt i retur historiskt hos Avanza. Av ovan anledningar.

Förra året fick jag allt i retur till slut men först efter att Avanza krånglat och dessutom påstått att alla kunder som hävdade att de fått för lite, att de hade fel. Långt senare det året betalade Avanza ut det som saknades utan att säga ett ord om saken. Slutet gott allting gott.

Ja här får man ju säga att det ordnade sig bra förra året och det här året blev det bra. Man kan anta att det är så här det funkar med utländsk källskatt hädanefter hos Avanza; Bra helt enkelt.

5 kommentarer:

  1. Jag fick också källskatten och det var goda nyheter att vi slapp några större bekymmer angående detta. Som du nämner så har det inte alltid fungerat prickfritt hos Avanza… Det blev till att investera i nya Coca-Cola aktier för min del :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Rasmus,
      Den satt fint. KO höjer sin utdelning varje år så du kommer få mer utdelning av den anledningen. Nu har du köpt fler dessutom och får mer utdelning även av den anledningen =) Så där rullar det på.

      Ha det gott

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Kom allt nu? Vet att förra året skickade Avanza ut källskatten vid flera tillfällen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Ja som jag skrev i inlägget har jag fått allt nu på ett bräde. Förra året gjorde Avanza fel och betalade ut en del under andra halvan av året. Inget som var planerat utan det var på grund av att de hanterade saken fel.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Det är så gött att ha Nordnet och få tillbaka källskatten redan månaden efter! Måste säga att jag är hur nöjd somhelst med Nordnet. Bytte i somras och allt har funkat perfekt.

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....