Jag köpte fler Cibus

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Igår köpte jag lite fler aktier i Cibus på en kurs strax över 125 kronor. Det är inte samma "fyndvärdering" som när jag ökade senast men det är heller inte dyrt. På 125 kronor handlas Cibus till 12 gånger 2023 års förvaltningsresultat och till en substansrabatt om cirka 12 procent.

Baserat på 2023 års nyckeltal är det ett klart rimligt pris där Cibus nu handlas. Blickar man framåt kan man resonera att den är billig men det ser jag snarare som en bonus nu när jag kan räkna hem den på nuvarande prestanda.

Cibus Hyresintäkter stiger varje år och de negativa faktorerna som tyngt hela fastighetssektorn det senaste året har lättat markant. Räntebanan är på väg nedåt och tillgång till kapital är mycket bättre. Nedskrivningar kanske inte är helt avklarade men den stora delen är sannolikt bakom oss. På sikt kommer de högre hyrorna och ett lägre ränteläge leda till stigande fastighetsvärden.

På några års sikt pekar det på högre substansvärde och högre förvaltningsresultat för Cibus. Jag har redan en bra stek i portföljen men när man kan köpa mer för en rimlig värdering är jag öppen för att dutta in fler aktier med jämna mellanrum.

Direktavkastningen i Cibus är nu på 8,1 procent och utdelningen betalas månadsvis. Vore det inte för att jag använder utdelningen till att leva på så hade jag gladeligen använt den till att köpa fler aktier varje månad. Fler aktier som pyntar än mer utdelning. 

Imorgon släpper Cibus sin årsredovisning och den ser jag fram emot att läsa.

Länk till Cibus hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

6 kommentarer:

  1. Tjenare pettan!

    Har du någon koll på varför utdelningarna är så dåligt uppdelat ibland? Cibus utdelningar för 2024 har ju kommit in på Avanza nu men i t.ex juni så kommer ingen utdelning för den kommer istället 4e juli och en 31a juli, så 2 utdelningar samma månad.
    Samma sak med september och oktober.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mattias,
      Cibus pyntar utdelning 12 gånger per år. Utdelningstillfället är varje månadsskifte kan man säga. Ibland blir det att den kommer precis i slutet av en månad och ibland att den kommer precis i början. Någon dag hit eller dit och det blir olika månader men det är ju skitsamma.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej, vet du hur lång tid det tar innan man får utdelningen från vanliga fonder?

    Börjar bli lite irriterad nu är onsdag och utbetalningsdag var i torsdags på Handelsbanken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Det kommer nog när som helst. Jag fick utdelningen ifrån Handelsbanken USA Index Criteria B igår men väntar fortfarande på utdelningen ifrån Handelsbanken Global High Dividend Low Vol. De hör till olika avdelningar internt hos Handelsbanken och jag antar att det är anledningen till att just den här high dividend inte kommit ännu. De är lite sega där helt enkelt.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Tjena!
    Fråga angående något helt annat, borde inte källskatten återbetalas denna månad?
    Tack för bra läsning som alltid!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Jo Avanza har väl sagt februari/mars som tillfället då utländsk källskatt betalas åter. Förhoppningsvis tar de god tid på sig för att göra det rätt/bra från start den här gången. Förra året gjorde de bort sig fullständigt när de betalade ut en slant och sade att det var allt minsann och alla som påpekade att det saknades de hade fel. På hösten betalade de ut resterande del utan att säga ett ord om saken.

      Mvh petrusko

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....