JGPI JPMorgan har meddelat utdelning för februari 2024

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.


Nu har fondbolaget meddelat utdelning för februari i den börshandlade fonden JGPI - JPMorgan Global Equity Premium Income UCITS. Fonden betalar utdelning månadsvis och detta blir den andra utdelningen den pyntar sedan fonden startade. Det är en god bit högre än den första utdelningen men inte fullt så hög som 7-8 procent som den liknande fonden JEPI har i USA. Som jag skrivit tidigare tror jag man behöver ge fonden 4-5 utdelningar för att se vilken nivå den hamnar på ungefär. Förhoppningen är ju bortåt 7 procent men vi får se hur det blir. 

Med X-dag den 8 februari och pay date den 7 mars är utdelningen på $0,1112.

Växlar man upp den här senaste utdelningen i årstakt summerar den till $1,3344 vilket ger en direktavkastning om cirka 5,1 procent på en andelskurs strax över 24 euro.

Fonden delar ut de utdelningar den tar emot ifrån innehaven och den genererar intäkter genom att ställa ut optioner. Fondens målsättning är att generera hög månatlig inkomst och viss långsiktig kurstillväxt.

Länk till JGPI hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

24 kommentarer:

 1. Kul med lite högre utdelning, tror du att den kommer upp över 6% på årstakt? Önskar det fanns fler etfer med månads/kvartalsutdelning som är stabila likt denna men också xact norden högutdelande osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag hoppas den kommer upp i 7 procent men 6 procent tror jag allt den kommer upp i sett över ett år.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ja nu framöver kommer väl tiderna inte vara lika gynsamma för optionshandeln som den har varit, men nog borde den liket JEPI orka upp i över 8%?

   Radera
 2. Hej! Intressant fond med utdelning varje månad! Är det källskatt på utdelningen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Fonden har sin juridiska hemvist på Irland där det inte dras någon källskatt på utdelningar ifrån fonder. Man kan därför ha den med fördel i ett ISK.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tjena,,jag greppar inte riktigt hur denna etf fungerar. Men är tanken att den,likt aktier eller andra utdelande etf:er, sjunker lika mkt som den delar ut? Men att det sedan finns en liten del kurspotential så att den på årsbasis har som mål att ge en total avkastning som är ungefär lika med dess direktavkastning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja men du är hyggligt rätt på saken där. Direktavkastningen kommer vara en stor del av totalavkastningen. På lång sikt torde kursen i den här fonden stiga lite. Det är en liten del av totalavkastningen medan den stora delen är utdelningen som sagt.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Var hittar du info om utdelningen?
  Mvh lundis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Lundis,
   Jag har sökt fram infon som fondbolaget släppt ifrån sig vid beslut. Den bör skjutas ut via datafeed idag till sajter som Avanza, Bloomberg osv.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Varför skiljer sig Avgiften ? Hos nordnet betalar man 0.35% i avgift medan hos avanza är Avgiften 0.45%

  SvaraRadera
 6. Varför skiljer sig avgiften hos bankerna?
  Avanza tar 0.45% medan nordnet tar 0.35% i avgiften.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Ako,
   Avgiften man faktiskt betalar för en börshandlad fond skiljer sig inte beroende på var man köper den. Din mäklare kan inte påverka eller göra skillnad på de avgifter som tas ut i en börshandlad fond.

   Att det står olika hos Nordnet och Avanza beror på att de redovisar avgifter olika. Nordnet visar inte totala avgiften varpå deras kunder inte riktigt vet att de egentligen betalar mer (om de inte gräver fram infon men det gör de inte och det vet Nordnet så klart).
   Avanza redovisar totala avgifter och att det står 0,45% hos dem kommer sig av att fondbolaget JPMorgan i faktabladet för fonden uppskattar transaktionskostnader till 0,1 procent per år.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack. För snabb svar!

   Radera
 7. Den här bör nå upp till den högre änden av utlovade 7-9% för att vara vara värt besväret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med besvär menar du då att besväret är att man köper ETFen eller är det allt besvär JP Morgan stills inför för att lyckas med ETFen?

   Radera
  2. Vilka besvär då?

   Radera
 8. Hej!
  Vet du när de betalar ut nu i Februari?

  Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Micke,
   Den utdelning som betalas nu i februari sänder fondbolaget ut den 7 feb. Det tar ett par dagar extra innan vi ser pengarna på depån beroende på våra mäklares sätt att hantera utdelningar i utländsk valuta.

   X-dag för den här utdelningen var den 11 januari. Man var alltså tvungen att äga fonden börsdagen innan det för att ha rätt till den utdelning som betalas nu i februari.

   Mvh petrusko

   Radera
 9. Är nu upp 5,12% på denna fond sedan köp 20 dec. Är klart nöjd hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja totalavkastningen sedan start är riktigt nice. Andelskursen har stigit och en utdelning har avskiljts och hänger i luften och är på väg till oss som ägde fonden i början av januari.

   Riktigt kul start på fonden.

   Mvh petrusko

   Radera
 10. Hej Petrusko!
  Idag kom utdelningen på JPGI in men jag ser att Nordnet dragit källskatt. Äger den i en KF. Har Nordnet knasat till det? Vet ju att källskatten kommer åter inom en månad oavsett så ingen big deal egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas,
   Ja det bör vara så att Nordnet gjort en tabbe där. Det skall inte vara skatt på utdelning i från fond med hemvist på Irland. Avanza drog ingen skatt på utdelningen. Hoppas och tror att det bara är en tabbe och att Nordnet fixar till det där snart.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Nu har Nordnet rättat utdelningen och lagt till den dragna källskatten!

   Radera
  3. Nu korrigerat av Nordnet (åtminstone för mig)

   Radera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...