Emilshus förvärvar 8 fastigheter

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Fastighetsbolaget Emilshus förvärvar 8 fastigheter med välkända hyresgäster som Ramirent, Würth, Elanders mfl. Total uthyrbar area är på cirka 15000 kvadratmeter och köpeskillingen är på 179 miljoner kronor. Det årliga hyresvärdet för fastigheterna uppgår till 16,5 miljoner kronor. Jakob Fyrberg VD på Emilshus kommenterar kort så här i ett pressmeddelande:

"Emilshus fortsätter att växa och stärker närvaro ytterligare i Östergötland, en av våra nyare marknader. Det är fastigheter i bra lägen och med stabila hyresgäster som passar oss mycket väl"

Jag äger Emilshus preferensaktie och jag gillar den kapitalanskaffning de gjorde för några månader sedan via emission utav stamaktier och jag gillar ett sådant förvärv de meddelar idag. Det är fler fastigheter som genererar kassaflöde som stöttar utdelningen på preffarna jag äger.

Preferensaktien har en total årlig utdelning om 2 kronor och handlas just nu i 25,6 kronor vilket innebär en direktavkastning om 7,8 procent. Bolaget släpper sin bokslutsrapport den 14:e februari och med den presenterar de förslag till utdelning. På stamaktien pyntar de inte utdelning då de fokuserar på att växa bolaget. Det är preffen det delas ut på och jag är inte orolig att det skall krångla med utdelningen i den kommande rapporten. Det är i mitt perspektiv som redan äger aktien. Den som överväger att investera i Emilshus preferens kan nog med fördel avvakta till rapporten är släppt. Där är ingen uppsida i preferensaktien i samband med rapporten men nedsidan är enorm om det skulle bli sänkt eller indragen utdelning. I slutet av mars är nästa kvartalsutdelning och den är redan beslutad vid förra årets bolagsstämma.

Länk till Emilshus preferens hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

3 kommentarer:

  1. Äger själv Emilshus, och har tappat mer i värde än vad den har delat ut, men det hör ju till spelet, och när räntorna börjar sänkas mot slutet av året förutsätter jag att kursen återhämtar sig igen. Det är ingen aktie som jag vill ha en större position av, utan jag är nöjd med det innehav jag har, annars hade det kanske under senaste året varit läge att köpa på sig lite mer ...

    SvaraRadera
  2. Tjena, gillar att dom inte är exponerade mot kontor. Men frågan är hur de hanterar skulderna. Runt 54% belåning. Vilket var OK och normalt förr när räntan var 1-3%. Nu i denna räntemiljö kan det slå illa. Som du säger så kan man nog vänta till efter rapport för att se hur det går och ev köpa då. MVH Richard

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello,
      Emilshus har varit smarta (eller haft tur) med sin finansiering som huvudsakligen består av banklån hos en handfull nordiska banker. De har inga utmaningar med att refinansiera obligationer som löper ut. De har en liten slant i obligationer men de löper ut om något år och det är relativt små belopp på ett par hundra miljoner kronor.

      Apropå finansiering så amorterar Emilshus cirka 100 miljoner kronor årligen på sina banklån.

      Sammantaget anser jag att de har en hygglig sits fria från bekymmer att refinansiera sig.

      Mvh petrusko

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....