SEB utdelningspolicy

 


Imorgon torsdag släpper SEB sin bokslutsrapport och meddelar i den förslag till utdelning. SEB har "samma" utdelningspolicy som Swedbank att dela ut halva vinsten per aktie. Detta har de hållit sig väl till de senaste åren men de har avrundat uppåt kan man säga. För 2022 var utdelningsandelen 53 procent och för 2021 var den 51 procent.

I tillägg till cashen de delar ut har även SEB i sin utdelningspolicy att göra återköp av egna aktien om de har förutsättningar för det.

Precis det här är marknadens/analytikers förväntningar på SEB imorgon. Att de pratar om fortsatta aktieåterköp samt att de delar ut halva vinsten. Förväntningarna är en vinst per aktie om 18,5 kronor samt en utdelning om 9,2 kronor. Utöver det där väntas SEB göra återköp för 5 miljarder kronor.

I tillägg till återköp och ordinarie utdelning är analytikers snittförväntningar även en extrautdelning om 1,1 kronor per aktie.

Jag äger SEB och ser fram emot att läsa rapporten imorgon. En utdelning under 9,2 kronor vore en besvikelse och jag räknar med att de kommer fortsätta köpa den egna aktien. Imorgon har vi det svart på vitt.

4 kommentarer:

  1. Dyster läsning i Dagens Industri där de spår en utdelningssänkning för Cibus på 11%. Hoppas de inte kan se in i framtiden och har fel.

    Ska bli spännande och se vad Cibus väljer att göra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Mattias,
      Ja det blir en lång väntan dessutom, Cibus är sena ut med sin rapport som släpps den 29 feb.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Jag fattar inte att nästan svenska företag fortsätter dela ut endast 1 gång/år jämfört med jänkarnas kvartalsutdelning. I synnerhet då Sverige har så många värdebolag och så få riktiga tech-bolag. Svenska aktier är nästan helt irrelevant för mig. ^^ Vänlig hälsning Henrik Jansson

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag har noterat att det i emilshus preff ligger en stor säljorder sedan några veckor tillbaka. Är det något du noterat eller något du tar hänsyn till som skulle kunna ligga till grund för ett sälj?

    Aktien har svårt att passera kursen och jag har själv sålt strax under kursen för den stora säljordern och duttköpt och sålt osv.

    Mvh Simon

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....