Einsteins teori om lycka - OT

 


Jag hörde precis för första gången om den legendariska lappen Albert Einstein skrev till en anställd på Imperial Hotel i Tokyo, Japan 1922. Legenden säger att han grävde efter pengar i fickan att ge som dricks men där vart det tomt varpå han skrev den här lappen istället.

"A calm and modest life brings more happiness than the pursuit of success combined with constant restlessness"

Det påminner om de där amerikanerna som gjorde en Netflix-dokumentär om Minimalism. På ett ungefär något de säger i sin pitch för minimalism.

Hur som helst. Tydligen skall Einstein ha sagt till hotellgubben att den där lappen en dag kan bli långt mer värd än en vanlig dricks. För några år sedan såldes lappen på auktion för 1,5 miljoner dollar.

Den här storyn hörde jag som en berättelse från en vän varpå jag googlade saken och fick många träffar som styrker sägnen. Här är en länk med storyn hos The New York Times: https://www.nytimes.com/2017/10/25/world/middleeast/einstein-theory-of-happiness.html

Jag gillar storyn om lappen till hotellgubben och jag tilltalas av budskapet på den. Det här träffar bra hos mig som inte strävar efter fortune and fame.



3 kommentarer:

  1. Synd bara att den som ursprungligen fick den är död sen länge och inte fick den summan för den :)

    SvaraRadera
  2. Jag ser det såhär! Först jobbar man hårt och sparar för att sedan gradvis kunna gå fire det är iallafall målet för egen del, Ramlar in ca 160k i år så man är väl halvvägs mot målet, börjar redan känna mig betydligt mera avslappnad när det gäller den ekonomiska biten och upplever en högre livskvalitet nu när man inte behöver oroa sig i lika hög grad när det gäller ekonomin. Visst Jag jobbar fortfarande 40 tim/veckan men kan kosta på mig att tacka nej till övertid, stanna hemma när Jag känner mig sjuk etc och det är värt mycket för mig.

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....