Video om W. P. Carey

 

Jag möttes av en video om WPC när jag gick in på Youtube idag. Gubben som gjort videon brinner för investeringar med hög direktavkastning och gör regelbundet videos om sådana aktier och ETF:er.

Den här videon om WPC tycker jag är rimlig. Jag äger bolaget och instämmer i att det sannolikt är en stadig utdelare över tid. 



4 kommentarer:

  1. Hej Petrusko !
    Ares Capital (ARCC) nämns i början av videon. Vad är dina eventuella tankar och åsikter kring denna aktie ? Tack för en bra blogg. MVH Tony

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag har tittat på ARCC vid några tillfällen och det ser ut som att de genererar bra med cash som stöttar verksamheten och den höga utdelningen. De har mycket lång historik av god prestanda. Det är ett intressant bolag. Det är ett bolag av typen BDC vilka fungerar liknande REITS att de måste betala en stor del av vinsten i utdelning för att undvika skatt på bolagsnivå.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. tack för din input Petrusko. Jag köpte att gäng aktier i ARCC för några månader sedan enligt resonemanget att ifall det duger åt Warren Buffett så duger det åt mig. Han har ett innehav i ARCC via New England Asset Management.

      Radera
    3. Tjena,
      Jag googlade det där och det verkar stämma att det via något dotterbolag till Berkshire Hathaway finns ett litet ägande i ARCC. Det är inte Buffetts investering men någon i hans sfär. Intressant oavsett.


      Mvh petrusko

      Radera

Jag har sålt Fastpartner D

  I vintras klippte jag in ett gäng Fastpartner D strax över 50 kronor styck. Ränteläge och förutsättningar för bolaget pekade åt rätt håll ...