Johnson & Johnson q2 rapport 2023

 


Idag har hälsovårdsbolaget Johnson & Johnson släppt sin rapport för det andra kvartalet 2023. Det är en stark rapport med god omsättningstillväxt så väl som vinsttillväxt. Bägge dessa parametrar kom in över marknadens förväntningar och i förhandeln i USA är aktien upp strax under 2 procent. Den där förhandeln är dock oberäknelig och vi får se kl 15.30 svensk tid hur den riktiga handeln tar emot rapporten.

Det är en bra prestanda som JNJ visar upp och oavsett dagens kursutveckling kan man som ägare vara glad över detta. Omsättningen steg 6,2 procent och justerad vinst per aktie ökade med 8,1 procent till 2,8 dollar i det andra kvartalet.

Johnson & Johnson justerar upp helårsprognosen och guidar om en justerad vinst på 10,70 - 10,80 dollar per aktie. Mitten av det där spannet är 10,75 dollar och tidigare prognos hade en mitt om 10,65 dollar. Aktien stängde igår på kursen 158,74 dollar vilket på mittspannet om 10,75 dollar vinst per aktie innebär ett p/e-tal om 14,7. Utdelningen har de precis höjt till 1,19 dollar per kvartal eller 4,76 dollar som det blir i årstakt. På gårdagens stängningskurs är direktavkastningen nästan på pricken 3 procent.

Jag äger Johnson & Johnson sedan många år tillbaka. 



1 kommentar:

  1. Synd bara att de fortfarande är kvar i Ryssland. Skulle vara rätt åt dem om Ryssland förstatligade deras fabriker (som de börjat göra med andra nu på senaste).

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....