Sista dag inklusive utdelning i Xact Norden Högutdelande

 


Idag är sista dag för handel inklusive rätt till utdelning. Xact Norden Högutdelande betalar utdelning 4 gånger per år och imorgon avskiljs årets första.

Det kallas för X-dag det som händer imorgon. Första dagen för handel utan rätt till utdelning. Utdelningen är på 1,67 kronor och imorgon backar fondens värde med det beloppet (allt annat lika).

21 mars dimper utdelningen in på depån (pay date).

Mer info om fonden: https://petrusko.blogspot.com/2022/04/xact-norden-hogutdelande-etf.html


6 kommentarer:

 1. Längtar, mitt största innehav! Funderar på Aktiespararnas B, en bra ide?/Mackan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mackan,
   Så har jag själv gjort och kör dem bägge. Aktiespararna Direktavkastning är en fantastiskt bra fond och jjag tycker den är ett utmärkt sätt att få exponering i högutdelande svenska bolag och erhålla en hög direktavkastning.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack! Då kör jag så

   Radera
 2. Hej Petrusko, de där med att ETFens värde bör minska med motsvarade värde per X dag förstår jag inte riktigt när det gäller dessa ETFer komponerat av ett flertal bolag. ETFen speglar väl bolagens procentuella upp och nedgång och bolagen har väl i sin tur inte X dag i morgon? Något du kan förklara för ett blåbär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Tänk dig ETFen som din egen plånbok. På X-dagen lämnar 1,67 kronor din plånbok. Det blir ganska tydligt så att din plånbok då innehåller 1,67 kronor mindre än innan.

   Pengar kan inte lämna en ETF utan att det påverkar värdet på den.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Jag tror att vi även får tillägga här att som jag tror anonym inte tänker på att bolagen som fonden innehåller kommer inte alla med utdelning i morgon och de utdelningar som har hänt tidigare under perioden reflekteras i fondens värde därav skall fondens värde teoretiskt sjunka i morgon med summan de delar ut; trots att det är en fond komponerat av olika bolag. Fondens bolags värde korrigeras när utdelningen sker under perioden vilket direkt reflekterar fondens värde, trots att fonden ej har delat ut utdelningen ännu.
  //
  Add eter to the P

  SvaraRadera

Kvalitetsbolag + Investmentbolag i ett

  Senaste veckan har jag skrivit om att investera i fantastiska bolag och idag tänkte jag kort lyfta fram en mäkta fin kombo. Det är en bra ...