Credit Suisse eldar på "bankkrisen"

 


Det är stissigt i banksektorn efter att några mindre banker i USA stött på problem och gått under. Nu kastar en stor bank bensin på den där elden. Det är Credit Suisse som idag meddelar att de funnit felaktigheter i redovisningen. Efter samtal med amerikanska SEC medger banken att de har stora svagheter i redovisningen.

Felaktigheterna gäller rapporter från 2021 och 2022 och banken har nu meddelat att årsredovisningen för 2022 blir försenad.

Ja det här var inte muntert. "Material weakness" i redovisningen hos en storbank mitt i en rejält stissig banksektor. Det är svårt att förutspå hur börsen skall gå men det här torde inte minska oron i banksektorn i vart fall.

I skrivande stund är det cirka 30 minuter kvar till Stockholmsbörsen öppnar.



2 kommentarer:

  1. Trist att detta drabbar svenska banker som nu äntligen fått lite luft under vingarna efter några sega år. Nåväl, ska man inte sälja så spelar det ju ingen roll. Vill man köpa så kanske det är ett potentiellt köpläge som uppenbarat sig. Tycker bara det är trist när man äntligen fick se lite blå siffror hos t.ex. Swedbank, då den hoppade upp över 200 kr.

    Sen begriper jag inte varför man valde just dessa bankerna? Varför inte köpa in sig i amerikanska BDC-er? Ares Capital till exempel. Ett föredömligt skött finansinstitut/investmentbolag.

    SvaraRadera
  2. Hej Petrusko, vad brukar du göra för att fylla din tid om dagarna som en person som uppnått FIRE?

    SvaraRadera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...