Realty Income höjer utdelningen

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income meddelade igår kväll svensk tid att de höjer utdelningen igen. Bolaget pyntar utdelning månadsvis och brukar höja den flera gånger per år, minst en gång per kvartal. Utdelningsstreaken är mäktig och de har höjt 101 kvartal i följd. Ända sedan börsnoteringen 1994 har utdelningen blivit högre för varje år som går och bolaget ingår i indexet S&P 500 Dividend Aristocrats. Ett index för bolag i S&P 500 som höjt sin utdelning minst 25 år i följd.

Den historiska utdelningstillväxten i Realty Income är 4,4 procent per år. Eftersom de höjer flera gånger per år brukar vissa höjningar vara pyttesmå och någon enstaka blir desto större. Denna gången är en sådan där lite större höjning.

Månadsutdelningen höjs till $0,2545 ifrån tidigare $0,2485. En höjning om 2,4 procent. 

I årstakt innebär den nya utdelningen $3,054 per aktie. Igår stängde Realty Income på $65,7 vilket ger en direktavkastning om 4,6 procent.

X-datum för nästa utdelning är 28 februari och betalas ut i mitten av mars (15 mars men tar ju någon dag extra innan vi ser den på kontot pga våra mäklare).

Jag äger Reallty Income och har i många år tagit emot stadigt stigande utdelningar. De har en mycket bra strategi där de begränsat risken och skapat ett pålitligt kassaflöde. Hyresgästerna är noga utvalda efter god kredit rating och verksamhetstyper som inte hotas av ehandel. Hyresavtalen är av triple net lease-typ vilket innebär att hyresgästen står för i princip alla kostnader förknippade med fastigheten. Realty Income lutar sig tillbaka och tar emot stadigt stigande hyror. Avtalen har årliga höjningar inbakade.

Länk till Realty Income hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

5 kommentarer:

  1. Det blev en trevlig överraskning när man såg denna nyhet igår innan läggdags.

    Har inte ägt detta bolaget länge då jag började fokusera mer på utdelningar 2023 men läst om bolaget massvis med gånger innan på diverse bloggar, inklusive din. :)

    Trevligt bolag helt klart.

    SvaraRadera
  2. Hej Petrusko
    Har du den på KF eller ISK? Tackar för input

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag äger mina amerikanska bola i en KF. På det viset får jag utan krångel tillbaka den utländska källskatten. I ett ISK är det en del ifs and buts kring det där. Långt mer än vad folk tror/anar. Det finns att läsa på skkatteverkets hemsida. Mycket läsning och komplex.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Detta gäller all utländsk källskatt vad så samma princip om du skulle ha finska eller norska bolag så väljer du även ditt KF konto där?

      Radera

Emilshus rapport Q1 2024 - Höjd prognos

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag var det dags för fastighetsbolaget Emilshus att presentera sin rapport för det fö...