Rutger Arnhult arbetsbefriad i Castellum

 


Sent igår kväll skickade Castellums styrelse ut ett pressmeddelande om att Rutger Arnhult är arbetsbefriad under resten av uppsägningstiden och att Joacim Sjöberg utsetts till tillförordnad VD i Castellum. 

Så här skriver Per Berggren styrelseordförande i Castellum:

"Jag är glad över att Joacim Sjöberg ställt sig till förfogande för detta uppdrag medan rekryteringsprocess av ny vd och koncernchef pågår. Jag och styrelsen känner stor tilltro till att Joacim Sjöberg är rätt person att leda bolaget fram till att en ny vd kan tillträda"

Joacim Sjöberg har suttit i Castellums styrelse sedan 2020 och är även engagerad i ett par bolag i Arnhultsfären (Klarabo och Wästbygg).

I pressmeddelandet fick Arnhult inget tack för tiden osv. Det fick han i ett pressmeddelande för cirka en månad sedan.7 kommentarer:

 1. Tänk vad skönt det var när Saxborn styrde skutan. Lugnt och tryckt.
  Så fort herr Arnhult kom in i bilden förstod man att det skulle bli stökigt.

  SvaraRadera
 2. Är ju knappast Arnhults fel att räntan gått upp eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arnhult är ju onekligen en lirare med mer svajigt förflutet och mer riskaptit. Han kan ju såklart inte påverka makroekonomin utanför styrelserummet men han borde och ska ta höjd för unknowns när han styr skutan. Som investerar vill jag ha stabilitet och så mycket förutsägbarhet som möjligt. Inte en eufori som sedan landar i baksmälla när det börjar bubbla lite på marknaden. Det drama som har hänt i Castellum är inte värdigt ett bolag som stod på tröskeln till Sveriges första utdelningsaristokrat.

   Radera
  2. Well said Oscar!

   Radera
  3. Om Saxborn fortsatt vart VD hade Castellum ändå förmodligen dragit in utdelningen. Så dålig ekonomi har dom ju tydligen.

   Radera
 3. Helt rätt Oscar

  SvaraRadera
 4. Om Saxborn varit vd är det inte sannolikt att man förvärvat Kungsleden och då hade man inte varit i dagens situation

  SvaraRadera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...