Castellum säljer fler kåkar

 


Idag meddelar Castellum att de sålt fastigheter till ett värde om 219 miljoner kronor samt tecknat en avsiktsförklaring om att sälja fastigheter för ytterligare 1,8 miljarder kronor.

Castellums VD Rutger Arnhult skriver så här i ett pressmeddelande:

"Vi följer vår strategi att i samband med förvärvet av Kungsleden avyttra fastigheter som bidrar till en ökad geografisk koncentration i portföljen. I och med dagens affär lämnar Castellum Halmstad och Alingsås. Under hösten har Castellum avyttrat fastigheter för ca 2,2 miljarder kronor och därtill tecknat villkorade avtal eller avsiktsförklaringar om ytterligare 1,8 miljarder kronor"

Inklusive avsiktsförklaringar summerar nu höstens avyttringar till cirka 4 miljarder kronor. Castellum är ett stort fastighetsbolag och jag förväntar mig fler försäljningar från Castellum för att stärka upp sig. I senaste rapporten uppgick det totala fastighetsvärdet till strax under 200 miljarder kronor. Det finns att ta utav alltså. Genom avyttringar likt dessa frigör Castellum kapital som de kan använda till att lösa in obligationer, banklån osv.4 kommentarer:

 1. Akelius som i sin intervju påståd att det inte går att sälja fastigheter nu. Likväl lyckas sisådär alla fastighetsbolag sälja nu. Tröttsam gubbe

  SvaraRadera
 2. Du behåller ditt innehav Petrusko?

  SvaraRadera
 3. Blev utdelning idag. Var den inte inställd ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den här utdelningen var inte inställd i Castellum. Det de sagt är att de inte avser föreslå någon utdelning vid nästa bolagsstämma. Om de inte beslutar om utdelning vid en extrainsatt bolagsstämma senare under 2023 innebär det att det inte blir någon utdelning förrän tidigast efter bolagsstämman 2024.

   Mvh petrusko

   Radera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...