Höjda estimat för bank

 


Nu har det gått en tid sedan storbankerna släppte sina rapporter för det tredje kvartalet och som jag var inne på kommer nu höjda estimat från analytikerkåren. Generellt sett kom bankernas rapporter in starkt med hyggligt goda toner om framtiden. De var bättre än marknaden väntat.

Analytiker har nu pluttat i datan ifrån rapporterna i sina räknesnurror och justerat upp sina estimat för bankerna. Det har blivit en rad höjda riktkurser och rekommendationer. Det är förväntningar om högre vinster och större utdelningar.

Swedbank såg jag idag att snittestimat för utdelning till våren är 10,28 kronor. Jämfört med ett estimat om 9,6 kronor innan Q3-rapporten.

För SEB är nu utdelningsestimat 6,24 kronor till våren. Att jämföra med innan Q3-rapporten då estimat låg på 5,88 kronor.

Analytikers snittestimat för Handelsbankens utdelning ligger på 7,85 kronor till våren. Innan Q3-rapporten var analytikers estimat 7,3 kronor.

Det är noterbara estimathöjningar och det är trevliga nivåer i mina ögon. Storbankerna är förvisso väldigt väl genomlysta av analytikerkåren men det är ändå bara förväntningar. Vad utdelningen faktiskt landar på får vi se i bolagens bokslutsrapporter i början av 2023.

Som jag skrev om nyligen äger jag som sagt alla tre de här bankerna. Istället för att försöka pricka in vilken utav dem som är bäst har jag valt dem alla tre till lika stor viktning i min portfölj. De väger vardera strax under 2 procent i min portfölj.

Läs mer: Mitt inlägg om min banktrippel.2 kommentarer:

  1. Om du undrar vilken som är bäst, är det i varje fall inte tvättstugan. Säljrek på Swed.

    SvaraRadera
  2. Jag hade följande i min bok Handelsbanken 6,6 kr, SEB 5,8 kr, Swedbank 8,95 , Resurs 2,01kr och Nordea 7,36 kr.

    SvaraRadera

Corem vill göra nyemission av stamaktier av serie B

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Efter börsens stängning idag meddelade fastighetsbolaget Corem att de utreder förutsät...