Förvaltarintervju AMF Småbolagsfond

 


Börsen går uselt i år och än sämre är det för småbolag. Kanske investerar du i en småbolagsfond och har någon fundering kring dess förträfflighet. Oavsett så tycker jag att du skall läsa intervjun hos Aktiespararna med Angelica Hanson som förvaltar AMF Aktiefond Småbolag.

Jag gillar den här fonden som rentav är min favorit bland småbolagsfonder. Historiken är toppenbra och Angelica är duktig. Som hon nämner i intervjun så hör sådana här dåliga tider till. De kommer då och då men i det långa loppet blir avkastningen god.

Det finns gedigna studier som visar att mindre bolag genererar bättre avkastning än breda börsindex över tid. På kort sikt kan de backa mer i tider som nuvarande surbörs men det inräknat så avkastar de alltså ändå bättre i långa loppet.

Jag äger den här fonden i mitt statliga pensionsspar samt mitt privata IPS. Den saftiga nedgången tar jag med ro då jag vet att det repar sig på sikt och genererar god avkastning i långa loppet.


Länk till intervjun hos Aktiespararna: https://www.aktiespararna.se/nyheter/aktien-kanns-intressant-tajmningen-valdigt-bra

1 kommentar:

Köpt in mig i Corem Property preferens igen

  I början av det här året sålde jag mina sista Corem Property preferens en bit över 200 kronor och ställde mig vid sidan. Läget var ansträn...