Blackrock rapport Q1 2022

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Världens största kapitalförvaltare Blackrock släppte häromdagen rapport för det första kvartalet 2022. Jag äger bolaget och gillar prestandan de uppvisade. Rapporten var delvis i linje med analytikers förväntningar medan vissa delar var bättre än väntat.

Under kvartalet återköpte bolaget aktier till ett värde om $500 miljoner.

Vinst per aktie blev $9,52 vilket är 18 procent högre än året innan.

Förvaltat kapital var 10 procent högre än året innan.

VD Larry Fink beskriver fortsatta framgångar världen över där allt fler stora aktörer väljer Blackrock som partner (Institutionella investerare, pensionskapital osv). En viktig del för bolaget, att stadigt växa kapital under förvaltning. De tar ut låga avgifter i sina fonder och tjänster men med ett enormt stort kapital under förvaltning blir det ändå stora vinster i slutändan.

Blackrock har höjt sin utdelning flera år i rad och de har en hög utdelningstillväxt. Den senaste höjningen var nu i kvartal 1 då utdelningen höjdes med 18 procent. Utdelningen är nu $4,88 per kvartal och nästa utdelningstillfälle är i juni.

Sidoskott: Börshandlade fonder med varumärke iShares är i själva verket Blackrock. De har ett enormt utbud som vi når via mäklare som Avanza och Nordnet. Jag har tex investerat i Londonbörsen via en fond från iShares.

Länk till Blackrock hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

3 kommentarer:

 1. Gillar Blackrock skarpt, ganska ny i min portfölj dock. Utgör endast 2,14% totalt men ska byggas upp över tid. Kanske det blir något köp nu när aktien har gått ner något.

  Allt gott.

  SvaraRadera
 2. Kul, har sneglat på dom en tid nu faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Hej, jag har också börjat investera i BlackRock under detta år, utgör 2,47% i dagsläget. Ska definitivt bli mer än så i framtiden.

  SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...