Realty Income höjer utdelningen

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income höjer sin utdelning och det börjar ju nästan bli lite tjatigt. De brukar höja utdelningen minst 4 gånger per år och har historiskt haft en årlig utdelningstillväxt om 4,4 procent sedan börsnoteringen 1994. I samband med det stora förvärvet av Veriet nyligen uttalade de att det kommer leda till en högre tillväxt framledes. Högre relativt de senaste åren och jag hoppas på en utdelningstillväxt som minst i linje med historiska snittet om 4,4 procent.

Nej, det blir aldrig tjatigt med utdelningshöjningar.

Månadsutdelningen höjs till $0,247 vilket är en liten höjning från $0,2465. I årstakt är den nya utdelningen $2,964. Vissa höjningar är pyttesmå och ibland blir de lite större. I december gjorde de en rejäl höjning om cirka 4 procent så vi har en fet höjning i ryggen precis i närtid.

Igår stängde Realty Income på $65,61 och direktavkastningen är därmed 4,5 procent.

Jag äger Realty Income sedan många år tillbaka och det är ett attans bra bolag. De har en suverän strategi där de väljer bort många verksamhetstyper för att bara ha hyresgäster som ej hotas av butiksdöden/internethandel. Typiska hyresgäster är dollarstores, distributionscentraler som FedEx, Apotek. Inte bara väljer de bort många verksamheter, de cherrypickar sina hyresgäster också utefter finansiell styrka. Hyresavtalen är av triple net lease typ och de har årliga hyreshöjningar. Det där triple net lease innebär att i princip alla kostnader förknippade med fastigheten betalas av hyresgästen. Realty Income kan luta sig tillbaka och ta emot en stadig ström av hyresbetalningar. När hyresgästen står för alla kostnader och arbeten med fastigheten är det inte bara bekymmersfritt för ägaren, det är oerhört stadigt och pålitligt kassaflöde dessutom. Det dyker liksom inte upp kostnader för de står hyresgästen för.

Anyhow, nästa månadsutdelning har X-datum den 31 mars och betalas ut i mitten av april.

Länk till Realty Income hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

3 kommentarer:

  1. "Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income höjer sin utdelning och det börjar ju nästan bli lite tjatigt." Ja.. fast det är tjatigt på ett bra sätt /Henrik Jansson

    SvaraRadera
  2. Fyller du på med nuvarande kurs på 66, eller finns det mer intressanta köp? Jag bygger en utdelningsorienterad portfölj där O kommer utgöra ett stort innehav!

    SvaraRadera
  3. Ett av mina större innehav,levererar i ur och skur.

    SvaraRadera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...