Några månader med Kameo

 

Jag minns inte exakt när jag började investera hos Kameo men på ett ungefär är det 3-4 månader. Räntor tickar in på mina investeringar och det verkar inte vara någon specifik dag pengarna tickar in utan det är med start ungefär 1 månad efter att investeringen gjorts.

Det verkar rimligt och jag gillar Kameo som ett komplement till min börsportfölj. Historiken med i princip obefintliga kreditförluster är lovande och jag gillar att det är raka puckar för mig som investerare och att allt krångel och avgifter och bös läggs på företaget som lånar pengar.

Fikapengar. Det är inga stora pengar jag satt in ännu och det kommer heller inte bli så. Jag pyntar in 500 kronor i varje lån jag deltar i och sprider således risken över flera lån och håller nere potentiell förlustrisk per lån till minimala summor. Relativt min börsportfölj är det fikapengar jag har i Kameo och det är så jag vill ha det. Jag investerar primärt på börsen men jag gillar att ha flera olika pengaströmmar varpå jag finner Kameo intressant. De flesta lånen är på runt 8 procent ränta och jag har ett snitt om cirka 8,3 procent på alla mina lån.

Ett par ting som inte är toppen med Kameo kretsar kring dess websida. De släpper investeringar vissa klockslag och de meddelar i förväg varpå det blir stor belastning på sajten precis när investeringen släpps. Det resulterar i trög och tidvis inte alls svarande websida. Investeringarna blir snabbt fulla och är man inte där på pricken klockslaget så kan man missa möjligheten helt.

Det här var bara några tankar efter mina första månader med Kameo. Videon ovan är en kort förklaring vad Kameo är för något. 

Nej jag har inget samarbete med Kameo.

12 kommentarer:

  1. Hej Petrusko! Tack för det fina inlägget. Har nu investerat i 34 st lån på KAMEO. Varje lån har en bestämd räntedag. Den hittar man under rubriken "Betalplan" för respektive lån. Trevligt när det droppar in lite slantar flera gånger varje vecka. Ha de bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Kronortillmig,
      Tack för infon, jag skall spana på det. Det är en riktigt härlig känsla man får av att se räntor och utdelningar från ens investeringar ticka in.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej, tack för infon. Hittar ingen info på Kameos hemsida så jag ställer frågan här. Är pengarna bundna under löptiden eller kan man göra en exit när man vill?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Pengarna är bundna under löptiden som ofta är kring 12-15 månader. Man lånar ut dem till företag och betalplanen är löpande räntebetalningar och full återbetalning vid slut.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej hej!
    Informativt inlägg. Körde Kameo tidigare men det blev för mycket med dels portföljen hos Avanza samt Lendify och Tessin. Fick välja bort dem tyvärr, även om jag gillar konceptet

    SvaraRadera
  4. Hur mycket betalar man i skatt på ränteinbetalningarna man får?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Man betalar alltid 30 procent skatt på inkomst av kapital. Fullt kvittningsbart mot ränteutgifter som tex ett bolån.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Bra info att det är kvittningsbart.
      Mvh
      Larsa

      Radera
  5. Jag köpte Broadmark Realty och Arbor Realty istället. Enklare tyckte jag

    /Henrik Jansson

    SvaraRadera
  6. Jag har investerat via kameo sedan 2018, lånade tidigt ut till några norska bolag som fick lite problem att betala men det löste sig. Överlag är jag nöjd men känner inte att det är värt risken om jag inte kan få åtminstone 10% på det som lånats ut.

    SvaraRadera
  7. Vad säger du om Kameos nya "succéavgift"?
    Känns trist att de nu tar 1% i avgift men säkert en tanke att börja håva in från både låntagare och långivare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Jag gick in och läste om denna Succeavgift nu och den är otroligt pajjig. Den berör tack och lov inte befintliga investeringar. Några nya kommer jag inte göra hos dem. Jag hade redan pausat investeringar hos Kameo med anledning av ränteläget och att deras låntagare är längre ut på riskskalan än tex börsnoterade fastighetsbolag vars aktiekurser slaktats på sistone. Den här succeavgiften de avser införa gör det inte mer troligt att jag kommer återuppta investeringar hos dem.

      Mvh petrusko

      Radera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....