Idag är sista dag innan utdelning i Xact Högutdelande

 


Idag den 14 mars är sista dagen för handel inklusive rätt till utdelning i den börshandlade fonden Xact Norden Högutdelande. Den som äger fonden när börsen stänger i eftermiddag kommer att erhålla utdelningen om 1 vecka (21 mars).

Utdelningen betalas om 4 lika stora delar utspritt på året och man får 1,63 kronor åt gången.

Imorgon handlas fonden utan rätt till den här utdelningen medan de kommande utdelningarna under resten av året finns att se fram emot. 1,63 kronor värde lämnar fonden imorgon och allt annat lika kommer dess kurs backa motsvarande beloppet. 


6 kommentarer:

  1. Hej P

    Kommer inte ihåg om du skrev något ang Xact Sverige, var tanken att även de skulle göra kvartalsutdelningar?

    Mvh
    Erik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Erik,
      Bbeträffande Xact Sverige så har inte något sådant kommunicerats, att de överväger kvartalsutdelning på den. Likt tidigare år kan vi förvänta oss att de nu i mars kommunicerar årsutdelning som betalas i juni.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Nu skulle jag önska att du skriver ett inlägg om vad som händer med våra aktier om kriget sprider sig hit så småningom? Ska man i så fall paniksälja dem och försöka få ut pengarna i cash? Ska man låta dem vara i respektive ISK och hoppas på att de företagen man har aktier i finns ännu efter ett krig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan lugna dig med att "kriget" rent fysiskt inte kommer att komma till Sverige, däremot ett politiskt spel som innefattar Nato, sanktioner osv kommer pågå ett tag fram. Ryssland är stora, men inte så stora att de kan kontrollera Ukraina Och ta sig förbi x antal länder för att komma till oss. Finns inget värde eller intresse för Putin att invadera vårt land, i Worst Case Scenario - Gotland, men ytterst lite chans. Putin har kniven mot halsen just nu, Ukraina kommer inte ge upp - och han kommer att behöva ha sina "mannar" där i många fram OM han vill styra landet i någon form. Förhoppningsvis inser han sitt misstag snart och hittar en kompromiss som Ukraina går med på så kriget tar slut snart. Så många faktorer lille putte har undervärderat, sociala media, väst går samman likt aldrig förr osv.. han Kan inte vara speciellt tillfreds. Resultatet kommer oavsett bli att Ryssland blir totalt isolerade (Stackar folk) och de får ta smällen.

      Men, vettig och bra fråga som jag inte tror Mr Petrusko har svar på - de konsekvenserna av ett Eventuellt "krig" är svårt att sia om 2022. Skit i att köpa vattendunkar på överpris, lägg in det i fonderna istället - ljuset besegrar alltid mörkret. Och börsen återhämtar sig alltid för de som har lång sparhorisont.

      Radera
    2. Tjena Simon,
      Krig här i Sverige är jag inte värst oroad för och inget jag investerar för. De senaste 100 åren har världen gått igenom många olika krig som kostat otroligt mycket resurser och liv. De börser jag intresserar mig har repat sig från alla dessa händelser och levererat god avkastning över tid. Visst kan enskilda bolag bli svårt drabbade och det är alltid en risk, bolagsrisken. Börsen som helhet tuffar vidare utan de bolag som går under. Via indexfonder tar man del av börsens goda avkastning på sikt. Via enskilda aktier har man en bolagsrisk som kan radera hela värdet om det vill sig illa.

      Den dag vi flyr för våra liv och ligger i skyttegropar och pangar ryssar, ja vem bryr sig om aktier då?

      Att försöka tajma börsen oavsett faktor man är orolig för resulterar ofta i usel avkastning. Det är rimligt att äga indexfonder i ur och skur. Andra typer av innehav kräver sin skicklighet att pricka rätt och agera rätt.

      Mvh petrusko

      Radera
    3. Bra sammanfattat maestro! /Fredrik

      Radera

Banktrippeln har rapporterat Q1

  Nu har de tre svenska storbankerna lämnat rapport för det första kvartalet 2024. Efter en rad räntehöjningar och ett mer normalt ränteläge...