Fastställd utdelning i Xact Sverige

 


Idag har fondbolaget meddelat utdelning för den börshandlade fonden Xact Sverige. Förra året var utdelningen 20,7 kronor och nu höjs den till 27,43 kronor.

Som vanligt betalas utdelningen i juni och X-datum är 14 juni.

Igår skrev jag ett kort inlägg med info om fonden samt 10 års utdelningshistorik. Checka in det i länken här: https://petrusko.blogspot.com/2022/03/utdelningshistorik-10-ar-xact-sverige.html

6 kommentarer:

 1. ha...tänkte gå in o kolla på xact någon dag men trodde nog att det var allt för tidigt :) himla kul att se siffrorna. Min bästa utdelnings ETF .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena CS,
   Ja den satt fint. Go helg på dig.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Svar
  1. Tjena Peder,
   Det bästa av två världar skulle man kunna påstå. Den här ETF:en är en smart placering i vanligt svenskt index och den är en fin komponent för den som söker utdelningar. Indexinvestering är smart, förmodligen det bästa för de allra flesta.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Tjena! Med min skarpa huvudräkning så kommerjag fram till att utdelningen måste väl ändå sättas i början på året eftersom kursen ej varit i närheten av 686kr sen årsskiftet? 4% på 686 blir ju 27 drygt! Rejäl höjning det här året gillas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mankan,
   Ja, jag har också kontrollräknat på slutkursen i december och det blir i princip på pricken den utdelning de nu föreslagit så visst ser det ut som att det är tillfället de baserat utdelningen på.

   Mvh petrusko

   Radera

Akelius Residential skiftar ut stort belopp

  Fastighetsbolaget Akelius Residential Property avser skifta ut 1314 miljoner euro till stamaktier av serie A. Dessa aktier ägs utav Roger ...