13 kronor extrautdelning i Tele2

 


Telekombolaget Tele2 meddelade idag att försäljningen av T-mobile Nederländerna väntas slutföras inom någon vecka och att hela kontantbeloppet skall betalas ut som en extrautdelning.

Det är 13 kronor per aktie extrautdelning som Tele2s styrelse föreslår och att den skall betalas ut i maj i samband med den ordinarie utdelningen som betalas då.

Extrautdelningen och dess ungefärliga storlek har varit känd sedan tidigare. Vi har bara väntat på att det skall bli spikat och klart så Tele2 kunde meddela datum osv. Nu är vi här och det blev någon månad tidigare än jag trott. Juni/juli förväntade jag mig baserat på bolagets tidigare kommunikation.

När utdelningen avskiljs kommer aktien backa 13 kronor allt annat lika. Det är en extrautdelning och nästa år lär totala utdelningen bli betydligt lägre än i år. Ordinarie utdelning höjer de nog nästa år och kanske blir det en liten extrautdelning om någon krona men ingen feting som i år.

8 kommentarer:

 1. Tele 2 är, näst efter XACT Norden Högutdelande, mitt största innehav. Sådana bolag tycker man om och återinvesterar i.

  SvaraRadera
 2. Tele 2 är mitt bästa utdelningsbolag.Frågan är vart återinvesterar man pengarna. Tele2 är redan störst i portföljen så de får bli någon annat . Mvh PJ

  SvaraRadera
 3. Dagens kurs är 134,30. Utdelning totalt i maj blir då 16,375. Låt oss säga en ekstra krona för 2022 då blir ordinarie utdelning 7,75. Alltså DA på 6.57%. Trevligt. Dock undrar jag om ordinarie utdelning verkligen kommer att höjas då kassaflödet från Holland saknas. Synpunkter?

  SvaraRadera
 4. Kursen just nu är 134.30. Total utdelning till maj blir då 16,375. Om näste års utdelning blir 7,75 innebär det alltså DA på 6,57% för 2022 på dagens kurs efter utdelning. Trevligt. Dock undrar jag om ordinarie utdelning verkligen kommer att höjas när kassaflödet från Holland faller bort. Synpunkter?

  SvaraRadera
 5. Fyller du på mer efter utdelningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Håkan,
   Min ursprungliga plan var att köpa fler Tele2 för extrautdelningen men nu har jag redan köpt på mig fler Tele2 så det känns inte lika solklart längre. Får se hur jag gör.

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Den tackar man och bockar för. Visst det blir mindre nästa år men det är förståeligt. Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Gillar verkligen att ha Tele2 i portföljen. Detta kommer bli min största utdelning från ett enskilt bolag i portföljen. Det är kul!

  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  SvaraRadera

Jag sålde mina WPC

  Inget varar för evigt och denna gången var det fastighetsbolaget WPC som fick lämna portföljen. Bolaget har idag kommit med ny info som fö...