Info om Mastercard och källa till inspiration

 


Jag tycker att Mastercard har en intressant verksamhet och blev mycket glad när jag såg en länk till info om bolaget utav en källa jag respekterar. Det är fondbolaget Coeli med Henrik Milton och Andreas Brock som besökt Mastercard och nu skriver på sin sajt om investeringen och varför de ser potential.

De är duktiga investerare och Andreas Brock har skrivit en bok jag har hört mycket gott om men inte läst ännu. Vägen till vinnande aktier heter den. Länk till boken hos Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789188869449/vagen-till-vinnande-aktier-en-toppforvaltarens-guide/

Japp boken skall jag läsa någon gång men nu skiter vi i den och fokuserar på Mastercard. Nedan är länken till inlägget om Mastercard. Det tar några minuter att läsa. Jag uppskattade inlägget stort och det svarade på en specifik fundering jag haft kring bolaget och förändring av betalningar på marknaden.

https://coeli.se/mastercard-har-mer-att-ge/

Jag har sagt det förr men upprepar gärna. Fondbolag och dess förvaltare kan vara en bra källa till inspiration. De delar med sig av information och tankar i olika grad via månadsbrev, intervjuer, videos mm. 

3 kommentarer:

 1. Har även jag läst deras tankar om Mastercard och jag var på väg att köpa dem men köpte fel och köpte Visa istället. Lite pinsamt men sånt som händer. God fortsättning!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello AP,
   Haha ja det var lite lustigt. Jag har läst artiklar som menar på att Visa är ett bättre pick än Mastercard just nu. De är nog rimliga bägge två. =)

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Om jag inte misstar mig så dissade Chamath Palihapitiya,som är en känd investerare, Visa och Mastercard helt nyligen.

  SvaraRadera

Aktiespararna Direktavkastning B (betalar utdelning)

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Det här är en rackarns bra fond som presterat bättre avkastning än storbolagsindex und...