Blackrock - Världens största kapitalförvaltare

 

Världens största kapitalförvaltare heter Blackrock och har ett otroligt stort kapital under förvaltning. De är bolaget bakom iShares som du kanske hört talas om. iShares börshandlade fonder kommer i många olika former och tack vare ett stort kapital under förvaltning kan de hålla nere kostnaderna till fördel för spararen.

Här är en video på 14 minuter med en inblick i vad Blackrock är och hur de utvecklats. Kanske ointressant för många men är man lite nördig av sig eller generellt intresserad av börshandlade fonder och finans så går den nog hem. Jag gillade den även om jag redan har bra koll på Blackrock.

Själv äger jag ett par fonder ifrån Blackrock. Bla iShares Core FTSE 100.

3 kommentarer:

  1. Man kan äga BlockRock direkt också:
    https://www.avanza.se/aktier/gamla-aktiesidan.html/181312/blackrock-inc

    Dessutom är BlackRock en rekad aktie av Placera i Januari
    https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2022/01/03/17-kopvarda-aktier-i-januari.html

    God fortsättning

    //Krusse

    SvaraRadera
  2. Tjena Petro,
    Kul att du tog upp Blackrock. BLK är en av mina första favoriter, Jag undrar varför du inte äger själva aktien? Jag har aktien från kanske 2-3 år tillbaka, mina första köp var rund 360 USD om jag minns rätt därefter hela tiden ökat i BLK. Jag passade på och ökade rejäl när kursen gick rund 400 USD i pandemin. (nu ligger över 900 USD) Man kan lika väl se BLK som en INVESTOR bolag, fast de tjänar enorm och har ett finger i allt som har med finansen att göra och hela världen. Alla dessa fonder, ETF:ar de tjänar pengar på dem oavsett hur det går med börsen.
    Sist men inte minst de har otrolig stark utdelningstillväxt, varje år höjer de utdelningen över 10%! Förra året höjde hela 14%! De kommer med rapport nästa vecka 14/1 och då brukar även ge besked för kommande utdel. Det kommer att gälla från nästa utdelningstillfälle mars. Prognosen ligger på 17,7 USD dvs rund 9% höjning.
    BLK bör ingå i varje utdelningsportfölj, tycker jag. Både kursen och utdelningen brukar dubblas efter bara några år några år.

    https://www.avanza.se/aktier/gamla-aktiesidan.html/181312/blackrock-inc

    Mvh
    /Ballack

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Ballack,
      Tack för din kommentar. Fin investering du gjort där. Jag har tittat på Blackrock några gånger. Det har varit fin tillväxt och jag gillar verksamheten men har aldrig fått tummen ur att slå till. Kanske i framtiden =)

      Mvh petrusko

      Radera

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...