Realty Income höjer utdelningen igen

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Ja ni läste rätt och jag har alltså inte hakat upp mig utan de är redan ute och flaggar för ytterligare höjning. Realty Income brukar höja sin utdelning flera gånger per år och senaste höjningen var den som betalas ut nu i december. Då drog de till med en större höjning på över 4 procent. Så stora höjningar blir det inte varje gång när man höjer så här ofta.

Nu är det utdelningen som betalas i januari som de meddelar om höjning. Månadsutdelningen går från $0,246 till $0,2465 vilket i årstakt blir $2,958. X-datum för utdelningen är 31 dec och den betalas ut 14 januari i USA. Här i Sverige får vi vänta några dagar ytterligare på att våra mäklare skall mangla fram pengarna i sitt system. Det är en liten höjning om 0,2 procent och visst låter det futtigt men över tid har Realty Income snittat bortåt 5 procent årlig utdelningstillväxt. Flera små höjningar och minst en stor varje år brukar det bli.

Realty Income har höjt sin utdelning varje år ända sedan börsnoteringen 1994. Sedan dess är utdelningstillväxten 4,5 procent per år i genomsnitt.

Länk till Realty Income hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

10 kommentarer:

 1. Extra källskatten som dras. Hur lång tid tar det att få tillbaka det i en KF?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Det dras 15% utländsk källskatt i en KF och hos Avanzza och Nordnet tar det 3 år att få åter. Hos Nordea går det betydligt snabbare men de är så dåliga i övrigt att det inte är värt det.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Angående källskatt , vi säger att de dragit källskatt och jag säljer aktien efter 6mån. kommer jag endå få tillbaka källskatten eller försvinner den ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Har du bara kvar din KapitalFörsäkring så får du källskatten i retur.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Realty Income är en av mina favoriter. Laddar för ytterligare ökningar i närtid. Fråga, du har skrivit gott om Realty Income länge (och med rätta imo) men den väger bara 2% i din portfölj. Är du nöjd vid den nivån eller hade du kunnat tänka dig större exponering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Spartrollet,
   Jag tycker nuvarande vikt är helt okej. Upp till 3 procent tänker jag är rimligt för innehavet varpå jag håller mig där som mest om jag köper mer.

   Jag hade mer tidigare men tog hem en mycket fin vinst 2019 till kurs ca $76 och en dollar strax under 10 spänn. Tror jag sålde halva innehavet då.

   W.P Carey har fått väga lite mer. De har lite högre direktavkastning och är en bra utdelningshöjare med potential. WPC väger strax över 3 procent i portföljen.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Vad tror du om Cibus framåt? Den har stigit så mycket att den blivit mitt största innehav.. Strax före Investor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Sedelpressen,
   Cibus har stigit kraftigt på börsen under en tid. Inte för att de presterat så mycket bättre utan främst för att de fått en extremt mycket högre värdering. Cibus kan inte fortsätta stiga på samma sätt via än högre värdering och de växer inte i raketfart så kursen borde bromsa in farten nu. I korta loppet är det hygglig nedsida i Cibus. Den skulle kunna backa 30% och fortfarande inte vara billig.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Hej Petrusko,
  Tänkte bara fråga om du har merparten av dina aktier hos Avanza eller Nordnet eller lika mellan de två?
  Mvh Joakim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Joakim,
   Jag tycker att både Avanza och Nordnet har bra plattformar. Jag gör alla nya köp hos Avanza och har det mesta där. Har även Länsförsäkringar men där undviker jag att köpa nytt då deras plattform är ett obehag att använda.

   Mvh petrusko

   Radera

Mer info om Vanguard All World High Dividend Yield ETF

  Jag  skriver titt som tätt om den här fonden och mina investeringar i den och ofta får jag frågan om mer info om den. Själv har jag skrivi...