Essity i samarbete med McDonald's

 


I Tyskland har Essity och McDonald's inlett ett cirkulärt samarbete. Använda muggar från hamburgerkedjan kommer tas om hand för att användas som råmaterial hos Essity. De har sedan 2020 testat det här och ser nu att det fungerar bra. Pappersmuggarna från McDonald's kommer primärt användas som råmaterial till toalettpapper under varumärket Tork.

Så här skriver Essity i ett pressmeddelande:

"Alla insamlade pappersmuggar från McDonald's restauranger i Tyskland kommer att återvinnas, vilket beräknas minska avfallet med cirka 1 200 ton om året. Samarbetet är en vinst för båda bolagen där McDonald's Deutschland LLC:s avfall och koldioxidutsläpp minskar samtidigt som det stödjer Essitys ambitioner om ökad cirkularitet.

Samarbetet är en utveckling av återvinningstjänsten Tork PaperCircle[®], som är Essitys prisbelönta cirkulära tjänst för att återvinna använda pappershanddukar för tillverkning av toalettpapper."

Det är inte enbart miljön som gynnas av att bolag gör sådana här saker. De blir även mer attraktiva för investerare och dess kapital. Win win så att säga. Essity är långt framme kring sådant här arbete och har prisats för sina insatser med miljö i åtanke.

6 kommentarer:

 1. Hallå Petrusko! Vilken trevlig och bra nyhet som till skillnad från mycket annat faktiskt kan och kommer göra en riktig skillnad för miljön! Heja Essity, känner mig än stoltare som ägare!

  SvaraRadera
 2. Älskart. Alltid kul att läsa positiva nyheter om innehav som kan göra skillnad.

  SvaraRadera
 3. Men hela hanteringen kring återvinningen av gamla pappersmuggar kräver mer energi/resurser än att bara bränna skiten i värmekraftverk och värma bostäder m.m.
  Godhetssignalering utan några positiva effekter i verkligheten. Men det låter väl bra att ta upp i ESG-avsnittet om hållbarhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källa på det? Det här är ett för långsökt sammarbete för att det inte ska finnas en vinnande kalkyl från företagen bakom.

   Radera
  2. Det är väl snarare så att man jämför energiåtgången med hela produktionskedjan för papperstillverkning med ny trämassa?

   Radera
 4. Kul nyhet! Essity är ett riktigt kvalitetsbolag!

  SvaraRadera

SPDR S&P US Dividend Aristocrats höjde utdelningen

  Många börshandlade fonder har krångliga namn och den här är ett bra exempel på det. SPDR är namnet på fondbolaget och resten av krumilurer...