Corem rapport för 9 mån 2021

 


Fastighetsbolaget Corem Property har idag släppt sin rapport för det tredje kvartalet 2021. Som vanligt när det gäller fastighetsbolag är redovisad vinst intetsägande och ointressant. Detta beror på att det innehåller en rad faktorer som främst är redovisningstekniska och inte alls handlar om riktiga pengar som genererats. Det är typ hypotetiska pengar/resultat.

Förvaltningsresultat är det man skall titta på. Det är riktiga pengar som genererats in i bolagets kassakista. Det totala förvaltningsresultatet är missvisande i Corem eftersom det finns väldigt många fler aktier nu efter förvärvet av Klövern. I absoluta tal är det mycket större belopp nu och dessa lyfts fram och det ser pampigt ut. Man får bläddra till sidan 22 av 24 i rapporten för att läsa nyckeltalet per aktie.

Corems förvaltningsresultat i det tredje kvartalet blev 0,36 kronor per aktie mot 0,29 kronor året innan. Det är en fin ökning det.

Substansvärdet är 27,21 kronor per aktie vilket betyder att Corem nu handlas till premie då b-aktien står kring 28 kronor. Länge drogs Corem och Klövern med stor substansrabatt men den har under detta året snabbt raderats. Corems aktie har skjutit i höjden under 2021 och det är en uppvärdering som ligger bakom. 

Efter förvärvet av Klövern har belåningsgraden skjutit upp rejält och ligger nu på 55 procent. Med Klövern följde stora lån på fastigheterna. Belåningsgraden är inte alarmerande, den är högre än innan och den är högre än vissa andra bolag i sektorn. Högre belåning ger större potential men också mer risk. Jag attraheras mer av bolag med lägre belåningsgrad men som ändå presterar hyggligt. God prestanda till lägre risk.

Jag äger preferensaktier och D-aktier i Corem Property. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

SPDR S&P US Dividend Aristocrats höjde utdelningen

  Många börshandlade fonder har krångliga namn och den här är ett bra exempel på det. SPDR är namnet på fondbolaget och resten av krumilurer...