Temadag dagligvaruhandel med bla ICA

 

Igår höll Erik Penser Bank en temadag med inriktning Dagligvaruhandel. De pratade brett om sektorn och hade flera olika bolag där som presenterade sig. Bla ICA var med och pratade. Är man främst intresserad av just ICA så kan man bläddra fram ungefär 1h55min i videon och spana på det. ICA pratar ungefär 25 minuter.

Även om jag har läst ICAs rapporter och har koll så uppskattar jag sådana här presentationer. Jag äger inte ICA i dagsläget men jag spanar på att köpa in mig. Just nu har de backat ner till cirka 400 spänn och det tycker jag går an. Ja det är dyrt och det är ett defensivt case. Över tid tror jag inte att ICA kommer slå breda börsindex. Jag tror att ICA kommer fortsätta öka sin omsättning stadigt över tid och likaså utdelningen. För mig som bla tittar på att bevara mitt kapital och lever på utdelningar kan ICA vara en okej komponent i portföljen. Jag kommer inte skapa en ny förmögenhet med ICA-aktier men jag kommer sannolikt heller inte bli förlora värst många slantar över tid.

Tack ICA för att ni deltar och tack Erik Penser Bank för att ni ställer till med detta event.

3 kommentarer:

 1. Hej,
  Varje gång jag tänker köpa ICA, då kommer direkt en fråga till mig:
  Varför köper ICA när man kan köpa XACT Norden Högutdelande, man har både ICA och massa liknande? Utdelningen t.o.m. är bättre, risken blir mindre dessutom ICA ingår i den. Man får dessutom sina pengar 4ggr/år istället en gång.
  Då blir ett köp i XACT NHU istället, jag tror ICA kommer att vara en av de bas-aktier i XACT NHU och kommer sällan ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med och jag får samma känsla med Essity och Castellum

   Radera
 2. Jag håller med och jag får samma känsla när det gäller Essity och Castellum..

  SvaraRadera

Fördelaktigt att göra de stora misstagen tidigt

  Vår tid här på jorden är ett livslångt lärande. Oavsett skede i livet så utvecklas vi och lär mer. Ett sätt att lära är av sina misstag oc...