Ny VD i Castellum

 


I det planerade samgåendet mellan Kungsleden och Castellum är föreslaget att Biljana Pehrsson skall bli VD för nya Castellum. Hon är nu VD för Kungsleden och har så varit sedan flera år. Under hennes tid i bolaget har Kungsleden omvandlats från ett mediokert bolag till ett riktigt bra. Vad mig anbelangar har hon gjort ett gott jobb som VD för Kungsleden och jag har hört mycket gott om henne.

Sedan en tid är Castellums VD-stol vakant då nuvarande Henrik Saxborn sagt upp sig.

Ingenting är spikat ännu men så här är plan och förslag. Rimligtvis blir det på det här viset också.

Som jag skrev i ett separat inlägg lägger Castellum ett uppköpserbjudande på Kungsleden och det tar lite tid för alla saker att falla på plats. Stämmor skall godkänna nyemitterade aktier och ett bud skall accepteras osv. Biljana blir alltså inte VD för Castellum idag utan vi får ge det lite tid.

Välkommen till Castellum Biljana.


7 kommentarer:

 1. Hur tänkte du med rubriken på det här inlägget? Det är väl Castellum som fån ny VD? Biljana är ju inte direkt ny som VD för Kungsleden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Peter,
   Ja där hade tryckfelsnisse varit framme. Kirrat det nu. Tack att du gjorde mig uppmärksam på detta.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Härligt castellum. Satsa mer på kontor och fysiska butiker, det verkar ligga i tiden. Vad blir det härnäst? Kanske cd skivor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja kontor är en fastighetstyp med stor efterfrågan, bra kvadratmeterpriser och fina årliga hyreshöjningar. Det är rätt i tiden. Fysiska butiker som du nämner är inget varken Castellum eller Kungsleden har nämnvärt av i beståndet. Castellum har sedan åtminstone 10 år undvikit butikslokaler.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Håller helt med. Biljana tycks vara en kvinna där hissen går ända upp och inte minst viktigt. Det är någon hemma oxå när man ringer på dörren.

  MvH Lars

  SvaraRadera
 4. Det här löser ju flera problem. Dels får Castellum en ny, kompetent, VD och dels blir det inget snack om vilket av bolagen som ska få utse VD. Smart spelat. Det enda som skaver i det hela är varför Saxborn slutade i samband med att Castellum fick ny ordförande. Saxborn är verkligen en kille som har mitt förtroende.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 5. Jonas Olavi finns ju i KLED...

  SvaraRadera

SPDR S&P US Dividend Aristocrats höjde utdelningen

  Många börshandlade fonder har krångliga namn och den här är ett bra exempel på det. SPDR är namnet på fondbolaget och resten av krumilurer...