Ökat i Heimstaden pref

 


Igår slog jag till på fler Heimstaden preferens för 33,4 kronor stycket. Jag gillar egentligen inte att betala mer än den lägsta inlösenkursen som för Heimstaden är 33 kronor men nu pyntar de ju 50 öre utdelning om bara några dagar så det kan man ju liksom dra bort från priset i tanken.

Utdelningen om 2 kronor i årstakt ger på 33,4 kronor en direktavkastning om 6 procent. I nuvarande ränteläge, relativt andra preffar och sett till den låga risken i hyreslägenheterna så tycker jag det är en rimlig deal.

Olika fastighetstyper har olika grad av risk och just hyreslägenheter är bland det minst riskfyllda man kan äga. Sedan spelar det såklart roll om kåken ligger i Åmål eller på en ort som inte är precis öken. Belåningsgrad varierar i olika bolag där risken stiger ju högre andel lån man har. Heimstaden har en sund belåningsgrad, kåkar på rimliga orter och dessutom just hyreslägenheter. Sammantaget är riskbilden låg i Heimstaden relativt de flesta andra preffar och D-aktier på Stockholmsbörsen. 

Jag har en sida där jag samlat inlösenkurs för de flesta preferensaktier. Länk nedan.

https://petrusko.blogspot.com/2015/01/inlosenkurs-for-preferensaktier.html

4 kommentarer:

 1. Hur många % preffar och D-aktier har du nu? Är du inte orolig för det långsiktiga värdefallet med fixed income

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej myntaren,
   Jag har cirka 23 procent fixed income i portföljen nu. Det tar ned den långsiktiga potentialen men jag lever på kapitalet här och nu så i min sits passar det bra. Jag är inte jätteorolig över stigande ränta och ev lägre aktiekurser i de här aktierna. Dels händer det inte över en natt utan sker gradvis över en längre period och det ser fortsatt inte ut som att vi kommer få betydligt högre räntor i närtid.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. SBB D är lika trygg och billigare. Varför du inte tar in den för 31kr. till din portfölj förstår jag inte.

  Mvh Stefan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Stefan,
   Jag har inte förtroendet för SBB och dess VD. Håller mig därför till andra investeringar.

   Mvh petrusko

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...