Bytt AT&T mot Tele2

 

AT&T köpte TV/Media-business för några år sedan och betalade dyrt. De lovordade affären som fick kalla handen av aktiemarknaden. De manade till långsiktighet och att det skulle bli riktigt bra i längden. Nu gör de sig av med den där delen de betalade dyrt för och var själva inte värst uthålliga i affären alltså. I samband med detta sänker de sin utdelning.

Jag valde att tro på dem i sin satsning på media. De hade inte värst stor tro på sig själva visade det sig. Jag är inte imponerad av hur bolaget agerat. 

Desto mer imponerad är jag över Tele2 som jag äger sedan tidigare. Nu är mina pengar från AT&T engagerade i Tele2 istället.

4 kommentarer:

 1. Har du några åsikter om Telias köp av Tv4? Det ser ju ut som om de gör precis vad AT&T har gjort. Kan det på lång sikt bli samma typ av flopp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Jag tror att det är en rimlig deal att ha ett ben i content också. Telia har än så länge inte sagt något annat men vi kan räkna med att nya VDn utvärderat om det är en del som skall finnas kvar på sikt. Vi får se hur Telia gör.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Jag skulle inte ens byta till Tele2. Helt fel! Hellre Telia. Tele2 kommer att tappa mycket p.g.a. dålig VD.

  TELE2
  Tele2-direktör säljer aktier för nära 1,1 miljoner kronor (Finwire)
  2021-06-03 08:40
  Kim Hagberg har den 2 juni sålt 9 589 aktier i teleoperatören Tele2 där hon är EVP Chief Operations. Aktierna såldes till kursen 112,30 kronor per aktie. Försäljningsvärdet uppgår till 1 076 845 kronor. Hagberg har tidigare i maj stått som köpare till ungefär lika många aktier.

  Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

  newsroom@finwire.se
  Nyhetsbyrån Finwire

  SvaraRadera
 3. AT&T
  New Street Research höjer AT&T till köp (neutral), riktkurs 35 dollar (29) - BN (Finwire)
  2021-05-21 14:41
  New Street Research höjer AT&T till köp (neutral), riktkurs 35 dollar (29) - BN

  newsroom@finwire.se
  Nyhetsbyrån Finwire

  SvaraRadera

Axfood och jag

  Jag tycker att Axfood är ett fantastiskt bolag och har ägt det lejonparten av tiden de senaste 15 åren. Värderingen brukar vara hög i Axfo...