Nu äger jag Heimstaden preferens

 


Jag fick tilldelning i Heimstadens riktade emission av preferensaktier. Det blev inget fantastiskt antal då jag ansökte om så många jag ville ha tillskillnad mot vad som ibland är taktiskt att dra till med en fasligt massa fler i plan att bara få en del av dem.

Nu finns de bokade på min depå och den första handelsdagen för de nya riktiga aktierna är den 15 juni. Just nu heter aktien något annat men de konverteras till den vanliga preffaktien den 15 juni. Inga konstigheter där. De som tecknade i företrädesemissionen har nu aktier som heter BTA (Betald Tecknad Aktie) och de går at handla med som vanligt fram till de konverteras den 15 juni. Mina som jag fått i den riktade emissionen heter IA och det minns jag inte vad det är en förkortning för men jag tippar att de kommer bli till BTA de också innan de konverteras till den vanliga aktien.

Är man köpsugen är det en god ide att kolla priset på BTA då den handlats typ en krona lägre än vanliga aktien. Det är inga konstigheter utan bara en "felprissättning" av marknaden. Sådant knas var det även med teckningsrätterna som man kunde köpa och teckna preffar till en total kostnad kring 32,2 kronor styck medan den vanliga aktien handlades till 33-34 kronor. Så här kan det bli i denna typ av instrument. Prylar som vanligt folk normalt sett inte handlar med och framförallt när det är sådana här tillfälliga instrument.

Utdelningen är på totalt 2 kronor per år och betalas kvartalsvis. Nästa tillfälle är i början av juli då 0,5 kronor kvartalsutdelning betalas.

Läs mer: Heimstaden preferens nyemission.

11 kommentarer:

 1. (IA) Interrimsaktier brukar väl omvandlas direkt till en vanlig aktie?

  SvaraRadera
 2. Grattis! Det nämns även här i BS-DI som bästa pref-aktie:
  https://borssnack.di.se/#/borssnack/2469185

  Jag tycker dyraste just nu är D-aktien Sagax D. Det blir mycket bättre val om man byter Sagax D just nu till HEIM Pref. Man först minskar risker rejäl genom bytet från D-aktien till Pref, sen högre utdelning per insats krona.

  SvaraRadera
 3. Hur tänker du allmänt agera som utdinvesterare vi ändrad isk ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ingen anledning att fundera kring baserat på spekulationer, hot, förslag osv. När något konkret finns att ta ställning till gör man det och anpassar.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Du skriver "Nu finns de bokade på min depå"
  Varför lägger du dess på depåkonto? Är det för att du vill kunna kvitta mot något annat som går dåligt eller är det någon annan anledning.
  Mvh
  Larsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Larsa,
   Nej på mitt ISK menar jag ju men visst är vanlig depå något att utvärdera. Som du är inne på har man möjlighet att kvitta. Dels den löpande skatten på utdelningar men sedan också en ev realiserad förlust om man säljer dem i framtiden när ränteläget är högre och preffar står lägre i kurs.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tjena! Tack för ditt svar
   Mvh
   Larsa

   Radera
 5. handlade med på rea, via tr. troligen 10% vinst på en månad
  har jag fel får jag trösta mig med bra DA så länge

  SvaraRadera
 6. Hej,
  Vet någon när "Heimstaden Pref BTA" blir vanliga "Heimstaden Pref"? Jag har haft ett antal som nu plockats bort från handel, men dyker inte upp något på min depå, dessvärre det står inte heller i prospektet "när" ska bli det.

  En annan fråga till någon som vet:
  Blir dessa nya "Heimstaden Pref BTA" sammanslagna med de redan befintliga (dvs gamla) HEIM-prefar? Villkoren är exakt samma jag bara gissar bör blir samma, men om någon 100% vet om detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Enligt prospektet är första handelsdag beräknad till 15/6 och då väntas alltså dina BTA ha blivit preffen. Ja de nya preffarna är samma som de gamla.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Tack Petrusko,
   Mvh

   Radera

Jag sålde mina Tele2 och ökade i Cibus

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag presenterades en affär där Tele2s största ägare säljer hela sitt innehav i etappe...