Castellums VD slutar

 


Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp till 6 månader för att underlätta övergång till en ny VD.

Så här säger Saxborn i ett pressmeddelande:

"Castellum är ett fantastiskt företag, idag ett av de starkaste fastighetsbolagen i Norden med framskjuten position inom teknikutveckling och hållbarhet. Det har varit ett privilegium att få skapa allt detta tillsammans med alla engagerade och härliga kollegor"

Jag är lika "ledsen" nu som jag var när förre VDn Håkan Hellström slutade. Han var fantastisk och Saxborn har varit minst lika bra. Under Saxborns år som VD har Castellum utvecklats till ett långt bättre bolag. Det var redan bra men nu är det än bättre. Bra strategi, bra exekvering, fint bestånd och alltid på tårna.

Att Saxborn slutar just nu såg jag som en möjlig händelse i samband med skifte av styrelseordförande. Han kommer nog inte säga det rakt ut i närtid men det handlar sannolikt om det. Behöver inte betyda att han tycker bu eller bä om Rutger Arnhult. Det är bara inte den Styrelseordförande han vill jobba för. Sådant där händer titt som tätt. VD och Styrelseordförande behöver vara i synk och väljer med fördel andra uppdrag/tillsätter någon annan för att hamna i rätt flow.

Som aktieägare tackar jag Saxborn för tiden i Castellum och för ett mäkta bra jobb.

Att bolaget får ny VD och Styrelseordförande kan låta som stora grejer men på kort sikt betyder det inga stora ändringar. Det är samma kåkar och strategi man arbetar utefter. På längre sikt kan förändringar komma och det skall vi förvänta oss. Under mina år som ägare i Castellum har det varit i ständig förändring. Hela tiden till det bättre till synes. Vi får se hur det blir framöver men jag tror på Castellum. Det är ett fantastiskt bolag, uppbyggt under flera decennier. 

5 kommentarer:

 1. Jag tror att större förändringar är att vänta sig. 3 eller 4 styrelseledamöter villkorade sitt omval till att Rutger inte blev vald till styrelseordförande. Läget nu blir: ny VD, ny styrelseordförande + 3-4 nya styrelseledamöter. Med så stora ändringar i styrelsen kan det inte bli annat än stora förändringar. Huruvida förändringarna blir till det bättre eller sämre får framtiden utvisa.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera
 2. Håller med! Saxborn har gjort ett mycket bra jobb och även om han representerar en lite annan stil än Rutger så år dom båda väldigt duktiga fastighetsföretagare.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
 3. Det kan bli ny strategi med ny fastighetstypsallokering. Castellums horisont är grumlig just nu. Ska bli intressant att se var Castellum står om 2-3 år med Arnhult vid rodret

  SvaraRadera
 4. Tråkigt, har mycket stort förtroende för Saxborn och inte riktigt lika mycket för Arnhult. Har faktiskt sålt hela min posse Castellum idag och köpt Atrium istället. Rabatten är lite större där, får lite mer butik och lite mindre lager/industri men där har jag WP Carey.

  SvaraRadera
 5. Jag tror också att bolaget står för en del förändringar, bra eller dåligt får tiden utvisa. Jag har skalat ned min position sedan en tid tillbaka, primärt pga för hög exponering mot fastigheter, och egentligen handlar det inte direkt om Castellum. Men det blir spännande att följa bolaget framöver.

  SvaraRadera

Castellums VD slutar

  Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp ti...