Essity lanserar menskopp

 


Essity lanserar en menskopp under varumärket Libresse. Medan förbrukningsartiklar gjorda av skogen är bolagets bröd och smör-produkter kompletterar en sådan här pryl deras erbjudande väl. Menskopp är inget nytt hittepå utan har funnits länge. Essity tar ett bra grepp om utbudet när de nu erbjuder även den här lösningen.

What is this menskopp? kanske du tänker nu om du är man. Jo det är ett återanvändbart mensskydd. Som namnet antyder är det som en kopp som samlar upp och sedan töms. Det finns flera fördelar för användaren men det går också resonera kring miljöaspekten. 

Jag äger Essity och jag gillar den här satsningen. Bättre att de tillverkar och säljer menskoppar än att någon annan får den businessen. Utvecklingen går inte förneka och att krama sig fast i det man har kan bli ödesdigert på sikt. Tidigare har någon annan tillverkare sålt de här prylarna och tjänat pengar på det. Prylen har funnits och försvinner inte bara för att Essitys smör och bröd är engångsartiklar. Klockrent att de nu tar den här prylen också.

Utöver att de tar ny business med den här produkten så gillar jag att de breddar sitt sortiment och erbjudande. Bra att ha flera ben att stå på.

Så här skriver Essity i ett pressmeddelande:

"Essity är en av världens största tillverkare av mensskydd, den tredje största i Europa och marknadsledare i Latinamerika. Bolaget erbjuder ett brett produktsortiment som inkluderar exempelvis bindor, trosskydd, tamponger, intimtvål, intimservetter samt tvättbara absorberande underkläder under kända varumärken som Libresse, Bodyform, Nana, Saba och Nosotras. Libresse® V-Cup är gjord av 100 procent mjukt medicinsk silikon. Det mjuka materialet och formen gör att menskoppen sitter säkert på plats och skyddar i upp till 12 timmar. Den är återanvändbar, håller länge och minskar därmed mängden avfall."

2 kommentarer:

  1. Intressant! Jag fick också en kundundersökning för någon vecka sedan om en kommande produkt från Libero. En slags hybridblöja med flergångsskal och engångsinlägg. En flört med tygblöjan. Kul att de satsar på flergång!

    SvaraRadera
  2. Som kvinna är detta riktigt positivt. Att köpa en menskopp för ca 100:- som du sen kan använda om och om igen istället för bindor för ca 100:-/mån, ja, det är inte särskilt avancerad matte där inte... Om man sen ser till fördelarna av mindre irriterade slemhinnor och hygienfaktorn (det är inte särskilt trevligt att byta mensskydd på offentliga toaletter eller där det kan vara svårigheter med rent vatten). jag köpte min första kopp för ca 15 år sen skulle jag tro och oj vad pengar jag har sparat på detta hack. Fler flergångsprylar runt hygienprodukter ser jag som en naturlig väg att gå så bra att de väljer den inriktningen, bra både för miljö och ekonomi
    /Lotta

    SvaraRadera

Cibus står inför många förvärv och uppdaterar sitt tillväxtmål

  Fastighetsbolaget Cibus som på sistone synts i nyhetsflödet med en rad förvärv meddelar nu att de har en fasligt många förvärv i pipen och...