W.P. Carey höjer utdelningen

 Annons: Innehåller reklamlänk till Avanza.


WPC är ett av de största "net lease" fastighetsbolagen i USA. Det där net lease är en viss avtalsstruktur med hyresgästen. Kortfattat innebär det att hyresgästen står för de mesta kostnader som kan förknippas med fastigheten. För fastighetsägaren betyder det ett mycket stadigt och förutsägbart kassaflöde. Ett kassaflöde som ger stöd åt saftiga utdelningar.

Grafen ovan visar utdelningshistoriken för WPC och den är ju klart läcker. Det stora hoppet 2012/2013 vill jag minnas är pga byte av bolagsform till REIT. Det är många år av höjningar och faktiskt är det så att de brukar höja varje kvartal.

Förra kvartalsutdelningen var på $1,046 och gången innan det låg den på $1,044. 

Likt flera kvartal i följd nu blir höjningen lika stor i dollar räknat när nästa utdelning är fastställd till $1,048. X-datum för utdelningen är 30/3 och pay date är 15/4. För oss här i Sverige får vi vänta ytterligare någon dag innan utdelningen syns i depån. Det tar våra mäklare den tiden att lösa det.

I årstakt är utdelningen nu $4,192 vilket på kursen $71 ger en direktavkastning om 5,9 procent. Vi kan dock räkna med höjd utdelning även nästa kvartal och kvartalet efter det osv.

WPC äger fastigheter främst i USA och delar av Europa. Det är olika fastighetstyper och en specialitet de har är sale/leaseback där tex Scania äger sin fastighet och säljer den till WPC för att samtidigt teckna ett långt hyresavtal på den. Jag drog till med Scania för jag har för mig att de faktiskt gjorde den dealen. Nedan är ett par grafer med info om beståndet:

Det är en god spridning bland fastighetstyper och hyresgäster. Runt 60 procent av det här är i USA och resten i Europa. 99 procent av alla hyresavtal har årliga hyreshöjningar inbakade.

Jag äger WPC och har köpt dem runt nuvarande aktiekurs på $71. Ett rimligt pris för ett bra bolag.

Länk till WPC hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Jag väljer gärna detta som är betydlig mer kvalitet och mer chans till utdelnigstillväxt med högre utdelning på 8,6%:


  Global Net Lease Inc

  Beteckning: GNL
  Noterad: NYSE
  Branch: Fastighet (REIT)
  Kurs: 18,95 USD

  Utdelning: 1,60 USD betalas delad 4 ggr/år (4 x 0,40 USD)
  Utdelning (%): 8,6 (!!!)
  Antal ägare hos Avanza: 139 (2021-02-26)

  Om GNL:
  - Bolaget fokuserar på att förvärva en global portfölj av kommersiella fastigheter med tyngdpunkt på USA och Europa.

  Company Overview:

  Global Net Lease, Inc. (NYSE: GNL) is a real estate investment trust that focuses on acquiring and managing a globally-diversified portfolio of strategically-located commercial real estate properties which are crucial to the success of GNL's roster of primarily investment grade corporate tenants.

  Through the execution of this investment strategy, management has built a best-in-class portfolio of premium commercial real estate assets occupied by high-quality tenants and spanning countries including the U.S., the U.K., Germany, the Netherlands and Finland - creating a portfolio which supports investors by helping provide:

  * Inflation Protection
  * Stable Quarterly Dividends
  * Volatility Protection
  * Strong Growth Potential

  In this way, GNL seeks to not only help address the needs of corporations and the consumers they serve, but also and most importantly to management GNL seeks to help responsibly provide capital protection, regular cash flow and long-term capital appreciation potential to shareholders through a world-class investment portfolio.

  Protfolio Overview:
  Properties 306
  Tenants 130
  Industries 48
  Countries 10
  Leased 99.7%


  Geographic Diversity:
  United States 63%
  United Kingdom 17%
  Netherlands 5%
  Finland 5%
  France 3%
  Germany 3%
  Luxenbourg 2%
  Italy, Canada & Spanin 1%


  Indutstry Diversity:
  Financial Services 10%
  Healtchare 7%
  Technology 7%
  Consumer Goods 5%
  Aerospace 5%
  Freight 5%
  Government 5%
  Metal Processing 5%
  Logistics 5%
  Telecommunications 4%
  Auto Manufacturing 4%
  Energy 4%
  Engineering 3%
  Pharmaceuticals 3%
  All Other 28%


  Property Type Diversification:
  Industrial Distribution: 47%
  Office 48%
  Retail 5%

  Senaste Presentation från 2020-Q4 (2021-02-24):
  https://s1.q4cdn.com/858112953/files/doc_downloads/2021/02/Q4-2020-GNL-Investor-Deck_vFF.pdf

  Hemsida: http://globalnetlease.com/

  Investor:
  https://investors.globalnetlease.com/investor-relations/overview/default.aspx

  Aktien hos Avanza:
  https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/681175/global-net-lease-inc

  Jag väljer hellre GNL som äger fastigheter med bra kvalitet och läge. De har också god spridning mellan 10 länder (kommer att öka till flera) och olika branscher. Utdelningen ligger högre på 8,6% och man kan misstänka om de kan behålla det. De sänkte förra året för första gången för säkerhet i samband med pandemin. De har också ambitionen att växa. Läs gärna presentationen och lyssna på VDn från första hemsida för att fatta egen beslut.

  SvaraRadera
 2. Ericsson gjorde precis så när bolaget krisade efter att it bubblan sprack i början av 2000-talet. man sålde alla sina fastigheter och fick ett tillskott på miljarder i kassan och hyrde samma fastigheter på långtidskontrakt.

  Ha en bra dag

  //Krusse

  SvaraRadera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...