Cibus årsredovisning för 2020

 Annons: Innehåller reklamlänk till Avanza.


Nu finns Cibus årsredovisning för 2020 på bolagets webbplats. Länk nedan:
https://www.cibusnordic.com/investors/press/news/arsredovisning-for-2020-84289

“Det här året har verkligen visat att

Cibus affärsidé håller i såväl goda som

utmanande tider.”

— Sverker Källgården, VD

Ja så inleds VD-ordet i rapporten och det får man verkligen ge dem att strategin visat sig precis så stadig som man förväntat sig. Cibus äger fastigheter i Sverige och Finland där de främsta dagligvaruhandlarna är hyresgäster. Motsvarigheten till ICA mfl i Finland och i Sverige är det än så länge främst Coop men de förvärvar regelbundet nya fastigheter. Cibus och hyresgästerna har presterat bra under pandemiåret 2020.

Det här är en inriktning och strategi som jag verkligen gillar. Fastighetsbolaget Cibus har blivit en riktig favorit i mina ögon. Den som är nyfiken på bolaget tar sig en titt i bolagets färska årsredovisning. Där får man en god ide om verksamheten samt diverse nyckeltal mm.

Länk till Cibus hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Utlandsutdelaren skriver om Cibus på sin blogg " Resultat per aktie ökade med hela 62,5 procent till 0,24 euro per aktie. Det innehåller orealiserade värdeförändringar om 1,3 miljoner euro. Man bör samtidigt notera att utdelningsandelen därav är 390 procent vilket är i högsta laget. Normalt skulle jag inte acceptera en så hög utdelningsandel"

  Att dela ut 390% av resultatet skrämmer nog många. Bör vi vara oroliga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   När det gäller fastighetsbolag så tittar man inte på redovisat resultat då det innehåller en hel del redovisningstekniska poster som inte har med de riktiga cashen bolaget genererar. Förvaltningsresultat/intjäningsförmåga skall man titta på. Cibus täcker sin utdelning mer än väl med de pengar bolaget genererar.

   Okunniga gör ofta den där tabben så visst är det nog en del som blir avskräckta. Tur för dem att man alltid kan lära sig nytt.

   Sen har ni nog rört ihop kvartalssiffror och år. 0,24 per aktie gjorde de i Q4 alena. På helåret redovisade de bortåt 1 euro i vinst men skit i det som sagt. Förvaltningsresultat/intjäningsförmåga skall man titta på.

   Mvh petrusko

   Radera

Jag har sålt alla investmentbolag i mitt pensionsspar

  Jag har ett IPS-konto från den tiden när de var en grej. Det är ett pensionsspar-konto där man kunde kvitta insättningar till viss del mot...