Tele2s VD köper aktier

 

Idag har Tele2s VD Kjell Johnsen köpt 40.000 st aktier till en kurs strax över 113 kronor. Detta enligt Finansinspektionens insynsregister

Jag försökte själv köpa fler aktier i Tele2 igår men fick inget avslut. De lämnade bokslutsrapport igår varpå aktien fick lite hicka och var nere i 110,5 kronor som lägst. Jag missade den möjligheten men lade in en order på 110,7 kronor och stängde ned datorn. Det blev inget avslut som sagt men jag kollar på att göra som Kjell och köpa idag. Kursen står högre men i långa loppet gör de där kronorna ingen stor skillnad. Jag tycker att Tele2 är ett attraktivt case. En pålitlig kassaflödesmaskin till rimlig värdering.

Som ni kanske hört förr finns det många anledningar att sälja en aktie men i min bok finns det bara en vettig anledning att köpa: Man tror man gör en bra deal. Man vill ha avkastning. Japp så är det i min bok och jag tror jag gör en bra deal på sikt när jag köper Tele2 här runt 114 spänn.

Läs mitt inlägg om Tele2s bokslutsrapport.

10 kommentarer:

  1. Ja kul med en stark rapport med, Hehe 40.000st á extra 3kr blir en del kronor det. Kikat något på Handelsbankens rapport?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Tomas,
      Ja det är ju en slant. Nej jag har inte spanat in Handelsbankens rappe ännu mer än jag sett ett par rubriker som hintat om god prestanda. Skall kolla in den när jag får tid. Nu är det för gött väder för att sitta framför skärmen hela dagen.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Imponerad av din konsekvens och att du inte jagar efter snabba klipp. Du är en sköldpadda som mig som vill ha ett stabilt kassaflöde och kursökning får komma på sikt. Själv köper jag SHB, Telia och Tele2 på dessa nivåer alla dar i veckan och väntar mig inga kurslyft utan endast 5% i kassaflöde årligen och som känns långsiktigt hållbart. PJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena anonym,
      Japp jag är en sköldpadda =) Sakta men säkert tågar jag på framåt. Ingen brådska.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej, bortom kassaflödetscaset, ser du någon större tillväxtpotential i Tele2 de kommande åren?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Rent verksamhetsmässigt kommer de växa så smått årligen framöver. Besparingsprogram torde växa vinsten en aning snabbare. Värderingsmässigt är Tele2 långt ifrån högt värderad och alla faktorer tillsammans ger en kurspotential på några års sikt.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Jag gjorde tvärtom. Sålde rubbet och sade hejdå till Tele2. Tele2 kursutvecklingen är nästan den sämsta mellan svenska storbolag. Nu utdelningen också går ner för att VDn säger tydlig att det blir inga extra utdelningar. Tele2:s värsta fiende är själva VDn. Jag tycker VDn gjort ett usel jobb på ett år efter övertagande. Att han köper några aktier är det enda som troligen kan göra som VD. Inga i övrigt ansträngningar för att kommunicera aktivare med marknaden och aktieägare, inga värdeskapande, han är så tyst och blyg som en vanlig anställd i ett bolag. Han passar inte alls till VD-rollen. Dessutom han saknar nordiska kulturen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde säga att med de sålda pengar köpte istället Intrum. Så länge Intrum gått 15-17 kr upp i kursen, samt de höjde utdelningen till 12, vilket ger en saftig 5,3% på min kurs.
      Med detta sagt, ibland man kan byta en aktie med bättre i "rätt tid" och bli av med en usel aktie. Man behöver inte hänga kvar. Jag hoppas det går bra för er, men jag räknar Tele2 söker sig igen under 110 kr och definitivt efter utdelningen kommer att punkteras kursen troligen under 100 kr.

      Radera
  5. Väljer man inte hellre At@t på dessa nivåer, samt svag dollar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Dave,
      AT&T är ett bra case i mina ögon här runt $28,5. Jag har dock inte valt mellan dem utan klippt in dem bägge. Dollarn är både en potential och en risk i AT&T men visst är den goare nu mot när den låg någon krona eller två högre.

      Mvh petrusko

      Radera

Kort om optionsstrategin i JGPI

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. I slutet av 2023 lanserade JPMorgan en börshandlad fond med global inriktning och en o...