Telias nya utdelningspolicy

 


Idag presenterar Telia bokslutsrapport samt uppdaterade finansiella mål. För några dagar sedan kom de med en sorts omvänd vinstvarning och passade även på att meddela förslag till utdelning. Förslaget var 2 kronor och man förstod att en ny utdelningspolicy skulle presenteras. Det är mycket information från Telia idag men här är utdelningspolicyn specifikt:

"Telia kommer att dela ut minst 2.00 kronor per aktie, med en fast ambition att växa utdelningarna med en låg till medelhög ensiffrig procent."

Jag gillar policyn som sätter ett golv på 2 spänn och har en stark signal om stigande utdelning över tid. De senaste 5-10 åren har det varit mycket snack från Telia men dålig leverans och avkastning till ägarna. Nu har de ny rutinerad ledning som tar krafttag och jag hoppas på leverans den här gången. Sparpaket och diverse satsningar får Telia att se bättre ut än på länge. Levererar de på det här kan det bli en trevlig tid för Telias ägare.

Länk till Telia hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

3 kommentarer:

 1. Gott, bra då att man köpt en post Telia till barnen innan denna nyhet 😍

  SvaraRadera
 2. Vet någon när besked om utdelning för xact norden högutdelande kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Xact brukar meddela utdelning för Xact Högutdelande i maj. Så blir det nog även i år men de kan komma meddela tidigare att det blir kvartalsvis utdelning enligt plan. Så tror jag att det blir. Kvartalsutdelning med start i maj. Well wll.. vi får se hur det blir.

   Mvh petrusko

   Radera

Castellums VD slutar

  Henrik Saxborn VD sedan 2013 har meddelat Castellums styrelse att han beslutat lämna sin roll som VD och koncernchef. Han blir kvar upp ti...