Swish hos Avanza


 

Jag var sen med att skaffa Swish och har bara haft det något år. Det är en väldigt bra tjänst och jag gillar den starkt. Avanza var inte snabbast med att stöda Swish men nu gör de det. Ja, de har nog gjort det ett tag men jag var lite sen på den pucken också.

Igår kväll testade jag att swisha pengar till mitt konto hos Avanza för första gången och det funkade minst så bra man kan hoppas. Pengarna syntes på mitt konto hos Avanza samma sekunden jag godkände swishen i min telefon.

Kanske är du likt mig inte etta på den här pucken men då kan du ge dig på den nu. Swish och Avanza funkar toppen.

12 kommentarer:

 1. Tycker de borde ha swish överallt. Sjukt smidigt om man kan slänga alla kort.

  SvaraRadera
 2. Även väldigt tryggt om man köper/säljer något privat,vem vill ha en hög sedlar som man sedan skall springa och sätta in dels risken att få falska pengar i händerna.Swish är bland det bästa som hänt senaste åren och anväder överallt där det går

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du... Det är bra mycket högre sannolikhet att bli blåst genom digitala bedrägerier än att du skulle få falska pengar i händerna. Det var bland de dummaste argument jag hört, no offence.

   Radera
  2. Instämmer. Det kontantfria samhället är en problematisk utopi som kriminella kapitaliserar på och som skapar sårbarhet både för individer och samhällsfunktioner. Som tur är har utvecklingen redan stött på juridisk patrull och stora störningar har redan registrerats. Frågan är snarare hur länge till det kommer vara lagligt att neka betalning i svensk valuta i alla former/ den form man nu har fått sin lön/ betalning i.

   Radera
 3. Halleluja! Ja, ett kontantlöst samhälle ger ju inga möjligheter med en framtida auktoritär repressiv regim. Att kunna stänga av utvalda individers möjligheter att betala med bara en knapptryckning är ju alla makthavares dolda dröm. Oj, ännu en oliktänkande, tryck på knappen!
  Ser enorma risker med alla de digitala smidiga tjänster som staten och kapitalet nu gör reklam för, och svenne banan nu sväljer med hull och hår. Vänta ni bara. Samhällsformen med Upplysningens ideal som grund är ingen evigt tillstånd. Bör man vara skeptisk? Bestäm själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du motsäger dig själv med ditt inlägg. En regim överlever inte en upplyst befolkning

   Radera
 4. De har haft stöd för realtidsinsättningar via Trustly sedan 2015. Något jag använder flera gånger i veckan. Fördelen med Trustly jämfört med Swish är att Swish har otroligt små beloppsbegränsningar, både på dagsbasis och veckobasis medan Trustly inte har några beloppsbegränsningar alls. Nackdelen med Trustly är dock att alla banker inte har stöd för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena fraxion,
   Antingen har du enormt kapital eller så har du fel info om size man kan swisha. 150.000 kronor kan man Swisha. Beloppsbegränsningen justerar du själv hos din bank.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Ja beloppsgränsen kan man tillfälligt höja genom att gå in och aktivera det och då gäller den i ett dygn. Men i min bank (Swedbank) måste man fördefiniera ett mottagarnummer som är det enda som gäller för denna höjda gräns. Hur man gör för att lägga till Avanza på mottagarlistan vet jag inte. Oavsett väldigt mycket extraarbete jämfört med Trustly. Sen händer det absolut att jag flyttar mer än 150 000 kr under en dag, tex om jag allokerar om från sparkonto till Avanza (aktier/företagsobligationer/fonder).

  mvh
  fraxion

  SvaraRadera
 6. Förutom beloppsgränsen så är du låst till ett förvalt konto med Swish också. Med Trustly kan du välja vilket konto i vilken bank du vill göra överföring till eller från.

  SvaraRadera

You can be a stock market genius

  För någon vecka sedan kom jag att tänka på den här utmärkta boken jag har i bokhyllan varpå jag bestämde mig för att läsa den igen. Förfat...