Simon Blecher köpte mer Essity

 


Jag har precis läst månadsrapporten från fonden Carnegie Sverigefond. Inte för att jag investerat i den utan för att förvaltaren Simon Blecher har en sund syn på börsen och aktier. Varje månad skickar de ut ett kort månadsbrev för fonden där man kan läsa hur de agerat och kanske någon rad om förvaltarens tankar kring något bolag osv. 

I november köpte Simon Blecher mer Essity som han tror har ett spännande 2021 framför sig. Essity har inte hängt med i börsrallyt och jag tror som Blecher att Essity har god potential på sikt. Bolaget är femte största innehav i Carnegie Sverigefond och väger cirka 5 procent.

Ytterligare en sak som lyfts fram i månadsbrevet är att många bolag genomför besparingsprogram nu och att det kan få en sorts hävstångseffekt när businessen kommer igång på allvar efter "coronakrisen". När det väl vänder kan vinsterna tänkas bli större då man genomfört besparingar. Jag har sett det förr under min tid på börsen. Efter tuffa tider överraskar många bolag med större vinst än väntat. Man har sänkt sina utgifter och när då intäkterna ökar blir en större del kvar som vinst.

Själv har jag regelbundet köpt mer Essity och fortsätter göra det. Framförallt till nuvarande värdering med en aktiekurs under 270 spänn.

Länk till Carnegie Sverigefond hos Avanza (affiliatelänk).

Länk till Essity hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

10 kommentarer:

  1. Hej P

    Är liten sugen på detta bolag, men tycker egentligen att utdelningen är i klenaste laget. Hur tänker du kring det några år framåt?

    Mvh
    Erik

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Erik,
      Essity har ingen hög direktavkastning och så kommer det nog vara. De är en hyggligt pålitlig utdelningshöjare över tid dock. Sådana bolag brukar kunna generera en god totalavkastning över tid. Bolag med hög direktavkastning är inte sällan en sämre totalavkastning. De har hög direktavkastning och sen är det inte mycket mer i det caset. Man kan använda bägge sorternas bolag ihop med många andra i en portföljstrategi men söker man bäst totalavkastning är det bra att spana bland bolagen med lite lägre direktavkastning men stadigt stigande vinst och utdelning.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Gillar verkligen det här bolaget men undrar över en sak. Hur ser du på dollarn i det här fallet? En del säger att de missgynnas av lägre dollar men Kepler tex säger i en analys från augusti att de gynnas av lägre dollar, har du någon uppfattning Petrusko? Mvh Magnus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      Mja de är nog en vinnare på lägre dollar då de köper råvaror i den valutan och sedan säljer sina produkter i andra valutor. En grej man inte direkt tänker på eller förknippar bolaget med är oljepriset men det påverkar dem också. Det går åt mycket plast till förpackningar och råvaran där är olja.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Skrev på Gustavs blogg att jag köper Essity och JNJ. Pay up for kvalitet gråt en gång.-)Essity står helt rätt på banan. Ett fint bolag till dagens kurs om man har lite tålamod.

    Mvh

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Lars,
      Bra sagt. Det är alla gånger bättre att betala för kvalitet än att köpa något halvdant till fantastiskt pris.

      Mvh petrusko

      Radera
  4. Bra produkter sämre bolag. De bör byta ledning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena,
      John i Börspodden brukar säga det varje gång Essity kommer på tal. Att han tycker att Magnus Groth är värdelös och borde bytas bort.

      Mvh petrusko

      Radera
  5. Ni är sena på bollen grabbar, själv köpte jag 2009 mitt i finanskrisen och innan dom delades och det har gjort mig rik.

    SvaraRadera
  6. Hej!
    En helt annan fråga, vad tycker du om att Castellum lägger bud på Entra och vad kommer det att innebära för Castellum framöver om budet går igenom? Kan du inte skriva ett inlägg om det?

    Mvh Peter

    SvaraRadera

Europa som investering

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Som investerare finns det många olika indelningar man kan göra på världens alla bolag....