Mer USA Quality Dividend

 


Jag köpte precis mer i den börshandlade fonden iShares MSCI USA Quality Dividend. Den innehåller riktigt fina bolag och ni som har koll på utdelningshöjarna känner igen bolagen här i topp 10-listan. Fonden innehåller 136 olika bolag och det är kvalitetsbolag rakt igenom. En stor del av dem är bolag med 10, 20 eller fler år i följd av utdelningshöjningar. Den här fonden pyntar utdelning halvårsvis och nästa tillfälle är i november. De meddelar utdelningens storlek i början av november och har X-datum några dagar efter det. De senaste två utdelningarna ger en direktavkastning om cirka 2,6 procent.

På lång sikt tror jag den här kommer vara en stadig utdelningshöjare. Det är så indexet den följer är uppbyggt. Utöver stadiga utdelningar så är även verksamheten i bolagen just det: Stadiga. Exempelvis har de två största innehaven Procter & Gamble och Johnson & Johnson presterat så bra att de i cirka 60 år i följd kunnat höja sin utdelning. I ur och skur.

Det här är en bra komponent i en långsiktig portfölj och ett bra sätt att sprida sina risker. Jag investerar i huvudsak i aktier men kompletterar med fonder som denna för att hålla nere risken.

Länk till iShares MSCI USA Quality Dividend hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. Hur ser beskattningen ut för den här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Erik,
   Den har sitt säte på Irland så det dras ingen utländsk källskatt på utdelningarna från den.
   Funkar utmärkt på ett ISK med andra ord.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Hej och tack för din blogg. Vet du varför det är så låg omsättning i denna ETF? Samt varför den rör sig mindre i kursutveckling än dess underliggande företag? Med vänlig hälsning, David

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dave,
   Fonden har bara runt 300 miljoner dollar under förvaltning och är alltså inte så värst stor. Den är noterad på en handfull börser varpå omsättningen är fördelad över dem. Det är mycket god likviditet i handeln dock eftersom de har en eller flera market makers som gör att du kan handla för miljonbelopp utan problem.

   ETF:en rör sig inte mindre i kurs än dess underliggande företag. Möjligtvis om du menar på nedsidan eftersom fonden presterat lite bättre än sitt jämförelseindex.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Hur tänker du kring fördelning av denna och dina övriga ETF:er vs. direkta aktie-innehav?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Marcus,
   Den här ETF:en väger under 1 procent i min portfölj. Jag investerar huvudsakligen i aktier men använder ETF:er som komplement.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Äger denna men skulle gärna se ett inlägg om fler bra ETF.
  Gärna USA och Europa.

  SvaraRadera

Mot alla odds - Hans Wallenstam

  Jag har precis lyssnat färdigt på boken Mot alla odds av Hans Wallenstam. Den handlar om fastighetskrisen på 90-talet i första hand och de...