Johnson & Johnson höjer prognosen

 


Den amerikanska utdelningskungen Johnson & Johnson presenterade igår sin rapport för det tredje kvartalet och den slog marknadens förväntningar. De höjde också sin prognos för helåret i samband med rapporten. Både vinsten och den nya prognosen överträffade marknadens förväntningar. För kvartalet blev justerad vinst per aktie $2,2 och för helåret uppdaterar bolaget prognosen till en justerad vinst per aktie om $7,95 - $8,05.

Aktien stängde ned igår på en allmänt sur börs i USA. JNJ backade lite mer än börsen men de tyngdes sannolikt av marknadens reaktion på att de pausar sin pågående studie kring coronamedicin. Det är inget konstigt att en sådan här studie pausas men marknaden är nervig och reagerar ändå. Att studien pausas är av samma anledning som AstraZeneca pausade sin. En deltagare har blivit sjuk. Man pausar då för att noga syna vad för sjukdom det är och vad som orsakat den.

Yeah you heard me: Utdelningskung! Mmm så kallade jag bolaget och kanske vet du inte vad det innebär. Jag har då äran att informera att man kallar bolag så när de höjt sin utdelning varje år i minst 50 år. Johnson & Johnson närmar sig 60 år nu och är en av få tvättäkta Dividend Kings.

Kvartalsutdelningen summerar till $4,04 i årstakt och på gårdagens stängningskurs om drygt $148 ger det en direktavkastning om 2,7 procent. Den utdelningen de pyntar i juni brukar vara tillfället de höjer så vi har ett tag kvar till nästa gång men några tveksamheter om de kommer höja råder inte. De har mycket god täckning av utdelningen och presterar bra. Johnson & Johnson bör kunna höja sin utdelning i många år ytterligare.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

7 kommentarer:

 1. JNJ är ett utmärkt långsiktigt köp. Man har visat att man levererar. Jag adderade till mitt innehav:-)

  Mvh

  Lars

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Vore intressant att höra hur du resonerar kring Volvo, fint bolag med bra utedelningshistorik på >3%. Nu på ATH men var ju billig under Corona dippen. Är det en aktie du har på bevakning? Tack för en bra och inspirerande blogg.
  Mvh Martin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Martin,
   Jag gillar Volvo för dess marknadsposition. De är störst/bland de absolut största. De har en vettig verksamhet. Jag har aldrig riktigt fastnat för bolaget men industribolag är heller inte riktigt min grej så jag har heller inte fastnat för mycket annat där. Jag får exponering i Volvo via Industrivärden.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Om kvartalsvinsten är $2.2 och utdelningen är $4.04 så har de väl inte täckning för den? Eller missar jag något?

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Ja du missar en hel del. Läs igen det är väldigt tydligt. Jag kan inte skriva det värst mycket tydligare utan att bara upprepa det jag redan skrivit i inlägget.

   Du blandar ihop kvartal med år.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ja, såklart.

   Hade ej fått i mig morgonkaffet än.

   Mvh.

   Radera
  3. Ja det går lite fort ibland.

   Ha det gott

   Mvh petrusko

   Radera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...