Det ljusnar för Telia


Det har hänt en hel del bra saker kring Telia hittills under 2020. En ny VD har tillträtt i form av Allison Kirkby och hon har startat starkt. Med en gedigen bakgrund och kompetens inger hon goda förhoppningar om Telias framtid.

Kirkby har som sagt startat starkt och en stor sak är avyttringen av Turkcell. Jag skrev om det på Twitter och hyllade försäljningen som jag anser är helt rätt. Ägandet i Turkcell är mycket komplicerat och de har varit helt låsta i många år. De har inte kommit överens om någonting med de andra ägarna och det har varit rent kaos. Nu säljer de med kraftig rabatt mot bokfört värde men det är gött att de kommer ur den här sitsen. Stäng det kapitlet och engagera pengarna bättre på annat håll.

Häromdagen meddelade Telia också förändringar i ledningsgruppen där ett knippe gamla får lämna för att ge utrymme till nya med imponerande bakgrund.

Initialt i coronakrisen tyckte jag att Telias aktiekurs höll emot bra. De pyntade utdelning och höll fortsatt emot någorlunda runt 35 spänn. Efter det har aktien rasat vidare ända ner mot 30 spänn och det är inte alls vad man hoppats på i en investering av sådan defensiv karaktär. Aktien har repat sig lite och handlas nu strax under 34 spänn.

På nuvarande aktiekurs runt 34 kronor och med de nya förutsättningar bolaget har tycker jag att det är klart attraktivt att köpa Telia. Det finns stor potential i förbättring/förändring i Telia och rätt ledare kommer realisera det. Jag har tro på Kirkby och Telia.

Jag äger redan en rejäl stek Telia med en vikt kring 5 procent av portföljen men kan tänka mig att köpa lite mer till nuvarande förutsättningar. Apropå utdelning förresten så är den tudelad i Telia och den andra halvan om 0,9 kronor betalas i oktober.

Länk till Telia hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

2 kommentarer:

 1. Det är få "defensiva" aktier som verkligen har varit defensiva i den rådande krisen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Mjo jag tycker allt att det finns gott om defensiva aktier som betett sig som man kan hoppas på. I en bred nedgång brukar det mesta gå ned även defensiva aktier. Sedan är frågan hur mycket och hur långvarigt. ICA, Axfood och Essity är några defensiva som stått sig bra i mina ögon.

   Mvh petrusko

   Radera

Ett knippe preffar

Jag förvaltar min portfölj med målsättning att den skall generera att kassaflöde till mig att leva på. Jag lever på utdelningar och en de...