Wallenbergs mäktiga nätverk

Familjen Wallenberg och dess stiftelse är huvudägarna till Investor. Ägandet ligger som sagt i en stiftelse och det är inte vilken stiftelse som helst utan det är en av Europas största bidragsgivare till forskning. Årligen skänker de miljardbelopp till ändamålet för att främja utveckling och att saker görs bättre.

Familjen har en lång historik inom svenskt näringsliv och faktiskt globalt. De har ett mäktigt nätverk och statsmän, företagsledare världen över har den största respekt för dem. Man ser upp till Wallenberg och respekterar dem för deras kunskap, erfarenhet osv.

Idag skickade Investor ut ett pressmeddelande om att en styrelsemedlem slutar. Det är Dominic Barton som lämnar och anledning är att han blivit utsedd av Kanadas regering att vara ambassadör i Kina.

Kul för Dominic. Det här rimmar ju med Wallenbergs mäktiga nätverk. Att ha en sådan styrelsemedlem är få bolag förunnat. Nu drar han vidare men det kan man ju välja att se positivt. Han har varit där en tid och bidragit med sin erfarenhet osv. Nu kommer han ersättas av en ny person från Wallenbergs nätverk.

Det är otroligt viktigt för ett bolag att omgärda sig av kompetenta personer och på den punkten är Wallenbergsfären förmodligen i absolut världsklass. Det bidrar till bolagens utveckling, bra beslut tas, svåra beslut fattas, man når fram till rätt personer.

Allt det här goa mynnar ut i att Investor och dess bolag presterar bättre och levererar mer utdelning till oss ägare. Utdelning som huvudägaren Wallenbergsfären skänker till forskning.


1 kommentar:

  1. Ja det är positivt när Kapitalismen inser sin betydelse för samhälle, medicin och forskning.

    Månntro om de kunde fixa Malmoe nu också bara ?

    SvaraRadera

Jag har köpt mer storbank

  För en tid sedan skrev jag om min banktrippel och att jag utvärderat mitt ägande i sektorn. Jag kom fram till att om något såg det snarare...