Stanna upp och njut - Lev nu


Vi kämpar på i vardagen med arbete och hushållsgöra. Barn och barnaktiviteter. Det rullar på dag efter dag. Ibland kan långa perioder bara rulla förbi på ren rutin. Det är viktigt att stanna upp och njuta av livet. Att leva här och nu.

Om man blickar bakåt så kan man enkelt fråga sig vad en sådan där period av "rulla på ren rutin" är värd egentligen.

Fundera på några olika saker som är betydelsefulla för dig och sätt av tid för dem. Välj att göra det där som du tycker riktigt mycket om. Det behöver inte vara något storslaget utan många av oss kan finna stor glädje i ganska simpla saker.

Själv mår jag väldigt gott när jag tränar. Det betyder otroligt mycket för mig. Jag ser till att ta mig tid för det. Bilden ovan är från dagens löptur i skogen. Jag fick inte till perspektivet men det är en rejäl bäck som dånar på och har skapat ett berg av skum. Jag njöt av min löptur och här stannade jag upp och betraktade bäcken en stund dessutom.

Ja många av oss gör nog redan goa saker men gör dem inte bara. Se till att verkligen njuta av dem. Tänk aktivt vad gött du har det. Tänk på vad trevligt du tycker det är. Du kommer uppskatta det än mer och känna än mer glädje av det du gör.

15 kommentarer:

 1. Underbart skrivet! Själv ska jag vänta in mörkret för att sedan ta på mig pannlampa och löparskor. Det ger mig energi.
  Tack för fin blogg
  //M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej M,
   Åh det låter så gött det där. Ha en go löptur nu då.

   Mvh petrusko

   Radera
 2. Tack för en kanon blogg!
  Kul att många ekonomibloggare gillar att springa
  Själv försöker jag få till 3-4 rundor i veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stefan,
   Ja det verkar vara poppis. Bra för både kropp och själ. =)

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Kan det vara för att det är gratis? :)

   Radera
 3. Väldigt tänkvärt och viktigt! Låter fantastiskt med löptur i skogen. Jag springer en del men behöver bli bättre på att förlägga rundorna i skogsmiljö :) Springer du några lopp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Mja det är sparsamt med lopp sedan flera år. Jag har skippat lopp sedan jag fick barn. Jag klarar mig utmärkt utan lopp och jag slipper långa resor och sparar framförallt tid då loppen som intresserar mig ofta är så jag behöver bo över minst 1 natt.

   Mvh petrusko

   Radera
 4. Att plocka svamp i mörker och dimma, en helt annan tyst värld än när det är just, bara nån meters sikt och det är bara du, skogen och svampen! Total tystnad utom nått enstaka djur! det är en plats att njuta av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja det låter fridfullt minsann. När man är så där i skogen långt ifrån en väg som för oljud så är det mäktigt tyst och fridfullt. Ljudet av något djur och något som rör sig i vinden osv är fascinerande och mysigt.

   Mvh petrusko

   Radera
 5. Fint skrivit och viktigt. Tack för påminnelsen och ha en härlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina,
   Tack och en go dag till dig =)

   Mvh petrusko

   Radera
 6. Vilka löparskor väljer du? Springer själv sällan men när det blir är det med mina gamla slitna skor. Dom börjar få hål överallt så måste bytas ut.

  Du som lever på budget, har du några tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena,
   Jag gillar Merrell allra bäst. Deras barfotaskor. Snålliv lever jag dock inte. Köper nya skor några gånger per år.

   Vill man ha ett par skor som håller länge hänger mycket på att sulan inte slits ut och det är lite knepigt att veta på förhand vilken som är riktigt slitstark. Många tillverkare beskriver sin sula som utomordentligt slitstark men långt ifrån alla är det trots det där påståendet. Jag har dessvärre inget bra tips om en sådan slitstark sko men man kan ju kolla lite reviews på youtube och läsa recensioner.

   Bortsett från det där med slitstark så har jag ett budgettips. En gång köpte jag det billigaste paret märkesskor jag kunde hitta och de höll och fungerade utomordentligt bra. Det var ett par Adidas och kostade kring 400 kronor. Jag använde dem till promenader.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Jag sätter inga likhetstecken = med snålliv och budget :).
   Budget är bra, snålliv är dumt i mina ögon.

   Tack för tipsen!

   Radera
  3. Oberoendefrihet

   Jag springer också en del och testas lite olika märken. När det gäller asfalt föredrar jag Asics Gel Kayano som har mjuk heldämpande sula. I terräng är Salomon grymma.

   Radera

Cibus förvärvar 6 livsmedelsfastigheter

  Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza. Idag meddelade fastighetsbolaget Cibus att de förvärvar 6 stycken fastigheter ifrån kr...