John på Börspodden rekar Nederman


Nyligen var John Skogman från Börspodden hos EFN Börslunch där han rekommenderade luftreningsbolaget Nederman. Medan vi har olika strategier jag och John är jag inne på samma spår med mitt långsiktiga tänk. John gör kortsiktiga affärer men jag ser potential i Nederman i det långa loppet.

Bolaget har en grymt bra verksamhet med skriande behov från fabriker mm i Asien. Jag har varit på en bolagspresentation av Nederman och fått förklarat närmre för mig vad de gör och hur bra det funkar. Fabriksområden som tidigare doldes i smog har nu klar luft efter de installerat Nedermans prylar.

Nederman har presterat en stadigt stigande omsättning sedan 2010. Vinsten har hängt med hyggligt stadigt den med och en klar stigande trend över perioden. Likadant är det med utdelningen som stigit stadigt. Avkastning på eget kapital ligger strax under 20 procent vilket är bra. Värderingen ser klart rimlig ut och den goda prestandan bör kunna göra Nederman till en bra långsiktig investering.

I dagsläget äger jag inte bolaget direkt men har exponering via investmentbolaget Latour som är Nedermans största ägare med 30 procent av bolaget.

Lyssnar du inte på Börspodden? Då tycker jag du skall testa några avsnitt. Jag har stor nytta och nöje från den här podden. Killarna har gedigen erfarenhet från arbete på kända bolag i finansbranschen och de är väldigt duktiga börspersoner. Nu är de traders men pratar ändå om börs och bolag på ett sätt att jag som långsiktig investerare har nytta av det. Börspodden är den ekonomipodd jag rankar allra högst. Länk till podden: https://soundcloud.com/borspodden

4 kommentarer:

 1. Hmmm, måste sluta med att läsa din blogg! Nya aktier att köpa hela tiden! Bra jobbat! Trevlig söndag!
  Mackan

  SvaraRadera
 2. Tycker att börspodden är riktigt bra och rolig! John och Johan har en skön dynamik och bjuder på sig själva. När det gäller deras rekar blir det väl som för de flesta som håller på med börsen, en del blir bra och andra blir mindre bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hello,
   Ja men så är det ju. Det gäller att ha rätt lite oftare än man har fel =)

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Lyssnade på börspodden förr, men slutade pga av John skogmans arroganta stil.

  Han är kunnig men för enkelsidig, behöver nyansera saker och ting ibland vilket är en av hans svagheter. Annars är upplägget av podden bra.

  SvaraRadera

Slopad utdelning på Heimstaden preferensaktie

  Fastighetsbolaget Heimstaden har en preferensaktie noterad men i övrigt ägs bolaget utanför börsen. Således är inte intresset för bolaget ...