OT Garant Lasagne och Blizzard


Här kommer ett inlägg som är Off Topic så att säga då jag normalt sett främst skriver om investeringar här. Se dig själv varnad för OT helt enkelt.

Jag äger Axfood och handlar oftast på Willys. I sortimentet har de fått in mer färdigmat under det egna varumärket Garant. När jag var grabb (för en evighet sedan) vill jag minnas att sortimentet av den här typ av mat var sparsamt och kanske främst bestod av slabbiga grejer som Billys pizza och Gorbys piroger. Nu finns de slabbiga prylarna kvar men det finns en hel del annat. Jag har alltid en sorts thailåda i frysen, kommer inte ihåg märket men jag köper den på Willys och det är ris och panaengkyckling. Den är en helt okej nödlösning och det slinker allt ned en och annan sådan där. Men nu har jag då testat Garants lasagne och tycker den var väldigt bra för att vara färdig frysmat. Så nu är min frys laddad med både thailåda och lasagne. Klar rekommendation på den där lasagnen om du är en sådan som köper frysmat.

Det är sommar och jag anstränger mig för att minska på skärmtiden. Det blir mindre aktivitet på twitter och färre blogginlägg. Mer sommar åt mig helt enkelt. Eller kanske rättare sagt mer av annat åt mig. Jag har ju faktiskt ägnat mig lite åt en annan grej som är skärmtid.

Blizzard lanserar i augusti en version av World of Warcraft som de kallar för Classic och den skall vara ungefär som spelet var när det lanserades (nu har det växt och är mkt annorlunda). Inför den releasen verkar de försöka locka före detta spelare med lite gratis speltid. Jag fick nyligen ett mail med erbjudande om 3 dagar fri speltid. Detta nappade jag på och aktiverade det igår. Nu har jag hunnit spela några timmar och jag valde att skapa en ny karaktär. Det blev en Pandaren som nu är level 15 och jag har färdats till Thunderbluff och questar där. Det är just questandet jag fokuserar på och det har varit kul so far.

Sommaren har varit riktigt bra hittills med väldigt gött väder och inte värst mycket regn. Nu verkar det dock vara en värmeknäpp på ingång med temp runt 30 grader. Min app i telefonen säger att det är på torsdag och framåt det skall vara galet varmt. När det är sådär varmt och solstek är det en del aktiviteter som inte blir lika bra för familjen med små barn. Gå en heldag på zoo eller ens att vara på stranden och bada kan bli alldeles för stekigt. Förra året var vi på beachen den där dagen när det slogs värmerekord här och var. Vår termometer visade kring 32 grader och vi höll på att griljeras runt lunchtid. Det blev att åka hem. Det är inte så att jag klagar på värmeböljan, nej då den är hjärtligt välkommen.

Med risk att framstå som om jag inte gör annat än att lira dataspel nämner jag kort min nuvarande  favoritkaraktär i Heroes Of The Storm. Det är Kharazim som egentligen är en healer men jag spelar offensivt med honom. Han har ett par moves som när man gör en kombo av dem blir väldigt kraftfulla. Funkar perfa att ta mercenary camps själv och att göra slut på motståndare snabbare än de kunde ana. Om du lirar HOTS och inte testat Kharazim så kan du se detta som en rek helt enkelt.

Metallica på Ullevi var suveräna och jag är så glad över att jag var på den där konserten. Genom åren har min favoritlåt av bandet varierat lite och efter konserten så är det nu Frantic jag anser vara min favvo av Metallica. Checka in den i videon nedan.

I sommar har jag haft gott om tid att fundera på livet och jag har valt att tänka lite kring vad jag vill göra mer utav framöver. Några saker har jag identifierat och att spendera mer tid på biblioteket är en utav dem. Jag lånar inte med mig böcker hem utan sitter gärna där och läser. Inte en hel bok i ett sträck men delar ur böcker och tidningar i huvudsak. Dagens Industri åtnjuter jag på biblioteket när jag är där. Den tidningen passar mitt investeringsintresse perfekt. Härom dagen såg jag en seriebok med Deadpool och den siktar jag på att läsa vid tillfälle framöver. Jag bara älskar Deadpool. Ofta har jag ett ärende i närheten av biblioteket och då passar jag på att cykla någon timma tidigare för att läsa en stund innan.

Japp jag cyklar helst. Det är ett bra transportmedel för att ta sig till tex biblioteket men jag ägnar mig även åt cykling som träningsform. Jag har ett par räsercyklar men cyklar mest mountainbike. I våras köpte jag en ny mountainbike och jag har det så gött på den när jag fräser fram i skogen. Jag springer även en del i skogen och ibland blir det att jag cyklar till och från min klubbstuga för att springa i skogen där. De där tillfällena känns grymt bra. När jag cyklat dit och hem för att springa ett gött träningspass.

Det var allt för denna gången och nu skall jag ladda inför ett träningspass kettlebell. Ha det bra i sommar kamrater.

6 kommentarer:

 1. Tjenare Petrusko! Tack för den bästa svenska bloggen!

  Tycker att det är grymt kul att du gillar HotS, sannerligen ett underskattat spel. Kul också att du fallit för en så "svår" hero som Karazhim. Själv undviker jag supportrollen som pesten (kör mest offensiv melee/tank, gillar att kötta o mosa) men kan rekommendera dig att prova på Uther med E på lvl 1 och resten Q + Divine Storm. Riktigt kul spec och shockerande ösigt med Anas Nanoboost (men liksom offensiv Kara inte nödvändigtvis populärt hos laget).

  Keep on truckin'

  Valdie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yo Valdie,
   Tack för din fräsiga kommentar med ett gött HOTS tips. Jag skall checka in Uther med den specen. JAg har faktiskt bara lirat han någon enstaka gång så det blir helkul att spela mer med den. HOTS är verkligen suveränt alltså. Snabbt game play och roligt med alla olika karaktärer. INgen tank är den andra lik osv.

   Mvh petrusko

   Radera
  2. Ja, visst är det läckert! Det har sina drawbacks precis som alla andra spel men jag tycker verkligen det förtjänar fler spelare!

   See you in the nexus ;)

   Valdie

   Radera
 2. Kan bara instämma med Metallica. Har alltid gillat ST.Anger med bl a Frantic, även om det blir dissat av sk expertis... Såg de tillsammans med 1% av Finlands befolkning i Tavastehus den 17e. Ja jävlar!
  F ö trivs bra på MTB, även om det krävs lite att ta sig till fin skog i sydligaste Skåne. Må bra och tackar för ypperlig blogg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Mikko,
   Shit det låter mäktigt konserten på Tavestehus. Ja naturen ser ju lite annorlunda ut där nere i Skåne. Jag kan uppskatta att cykla på trevliga motionspår och promenadstråk längs vattnet osv också. Det är mer tekniskt i skogen vilket kan vara kul men jag kan också gilla det där mer fysiska bara trampa på.

   Mvh petrusko

   Radera
 3. Lasagnen får man ju testa då!

  ICA körde ju tidigare med lasagne med hästkött, ICA Basic, sen kom hästköttskandalen... Får hoppas att Axfood har bättre koll på innehållet!

  Är det svenskt kött går ju lite till våra bönder!

  SvaraRadera

Jag äger Hufvudstaden

Länge har jag suktat efter att äga Hufvudstaden, fastighetsbolaget med de bästa fastigheterna i Sverige. De äger inte så många kåkar man ...