Entreprenören Ola Serneke


Bilden ovan är tagen i Trollhättan och gestaltar ett nybyggt område som byggbolaget Serneke byggt. Jag tycker det är riktigt fint och lyfter Trollhättan centrum. Ännu vackrare är nog själva byggnaderna från andra hållet men det här är den sidan jag brukar cykla förbi och den vy jag gillar bäst.

Byggbolaget har fått sitt namn från dess grundare och VD Ola Serneke som är uppväxt i grannkommunen Alingsås. Serneke var sommarpratare i P1 i avsnittet som sändes härom dagen och han nämner i sitt prat Trollhättan och lite diverse orter runt omkring här. En kul grej för mig var det här båtbygget han nämner i pratet, att jag hörde talas om det när jag var tonåring. Ja det måste varit Ola Serneke och hans båtbygge för hur många andra i närheten slängde ihop en husbåt för 3 miljoner kronor vid samma tidspunkt. Jag minns min tanke när jag hörde om båtaffären och likt många andra gånger tänkte jag annorlunda än de runt omkring mig. De andra som var med undrade hur han kunde sälja det han lagt ned så mycket tid och kärlek på. Själv tänkte jag direkt att han borde omgående bygga och sälja en till.

Ola Serneke berättar en härlig story om sin uppväxt, värderingar, priset han fått betala för sin framgång och mycket annat.  Det pratas en hel del relaterat till byggbolaget Serneke och den som är intresserad av byggsektorn eller det specifika bolaget bör uppskatta detta snack. Jag gillade Olas sommarprat och fann det mycket intressant.
Här är länk till Olas sommarprathttps://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=7268133

Musiksmaken gillar jag också. Ja jag utgår från att det är Ola som valt musiken som spelas emellan pratet. En go gubbe helt enkelt.

Byggbolaget Serneke äger jag inte i dagsläget men jag håller ett öga på det.

2 kommentarer:

  1. Go gubbe med goa värderingar.

    SvaraRadera
  2. Tre insiderköp i veckan från VD, vice VD och ytterligare en insider. Dock knappt 4 700 aktier totalt.

    Jag gillade att hans sommarprat var positivt och inte ska rota i alla kriser så förbannat. Olas sommarprat sticker ut oavsett vad man tycker om det. Ska bli spännande att höra vad de får från dealen med försäljning av Karlatornet.

    SvaraRadera

3 favoriter bland investmentbolagen

Jag fick en fråga vilka mina favoriter bland investmentbolagen är och det tycker jag är en intressant fråga. Här kommer 3 favoriter bland...