Didner & Gerge månadsbrev


Jag har genom åren tipsat om att läsa fonders månadsbrev. Fondbolaget Didner & Gerge har inte varit i framkant på just den grejen varpå det glädjer mig att se en rejäl uppryckning från deras sida. Nu är det några månader senast som jag kollade in D&Gs månadsbrev så jag vet inte när förändringen skett men skit i det nu;

Det senaste månadsbrevet är riktigt bra.

Jag har varit inne och läst månadsbrevet för Didner & Gerges Småbolagsfond och jag tycker det var mycket rimligt. Snabbt och enkelt att läsa igenom men ändå med vettig info. Bonus för mig denna gången var att de skrev ett par trevliga rader om bolaget Fagerhult som jag själv spanat extra på en tid. Det här är precis anledningen till att jag rekar sådana här brev även till dig som kanske inte är intresserad av fonden specifikt. Nä, skippa fonden då men här får du prima tankar från duktiga förvaltare. Du kanske inte känner till exempelvis Fagerhult men läser om det i brevet. Spanar in det och efter egen analys slår du till på bolaget.

Länk till Didner & Gerge. Scrolla ned lite så ligger länk till månadsbreven. I Skrivande stund har inte det senaste brevet poppat upp ännu på sajten men det kommer nog snart. Jag prenumererar och får det per mail.

Apropå något helt annat så kan vi komma in på den bild som pryder detta inlägg där uppe. Det är prestandan för Didner & Gerges Småbolagsfond och den ser ju riktigt bra ut. För den som var med från start men på senare tid har de inte levererat. Nu är det upp till bevis för Didner & Gerge. Jag har stort förtroende för dem och man måste ge förvaltare utrymme att avvika från jämförelseindex. Att underprestera korta perioder skall de få lov att göra, det hör till. Nu är det dock en längre period som avkastningen varit halvdan och man kan inte leva på gamla meriter hur länge som helst. Jag har en liten slurk i Didner & Gerge Småbolag i mina barns spar samt i mitt PPM.

Ja, det var ett sidospår ändock intressant sådant. Det är viktigt att följa upp prestandan för de fonder man äger. Det som varit bra en tid behöver inte vara det även fortsättningsvis. Man kan köpa en kickass bra fond som direkt efter ditt köp presterar klart sämre och blir en dålig placering för just dig. Följ upp fonderna och låt aktiva förvaltare avvika från index, det är precis vad de skall göra. Kortare perioder kan de få underprestera medan i långa perspektiv bör de ge en bättre avkastning. Det är inte lätt att välja de fonder som går bäst i framtiden.

1 kommentar:

  1. Jag hade faktiskt också Didners småbolagsfond i mitt ppm. Men jag fick faktiskt tillslut nog i år, och bytte till SHBs fond istället. Didner har ju haft vissa problem på förvaltarsidan etc.
    Mvh investera-pengar.blogspot.se

    SvaraRadera

Jag har tagit hem en fin vinst i Corem pref

  I höstas tog jag in en stek Corem Property Group preferens när mycket pekade på ett förändrat ränteläge och därmed andra förutsättningar f...