onsdag, maj 01, 2019

Realty Income rapport för kvartal 1 2019


Det amerikanska fastighetsbolaget Realty Income rapporterade idag för det första kvartalet och de uppvisar en stadig prestanda. Förväntningarna låg på $0,8 AFFO medan de faktiskt rapporterade $0,82. Detta är 3,8 procent högre än samma period föregående år.

I övrigt är det inte mycket spännande i rapporten. De har ett par goa saker att berätta men de släppte de ju på för bara några dagar sedan. Jag tänker dels på expansionen utomlands och att de i samband med det presenterade den uppjusterade prognosen om en AFFO på $3,28 - $3,33 för helåret.

Utdelningen betalas månadsvis och summerar till $2,712 vilket är 82 procent av en antagen AFFO om $3,3 (mitten av spannet de guidar). Det är en mycket god täckning av utdelningen för den här typen av bolag. 90 procent payout är helt okej och därunder är starkt. REITs är skyldiga att betala en hög utdelning för att behålla sin bolagsstatus som innebär att de inte betalar någon skatt. De är skyldiga att betala minst 90 procent av vinsten i utdelning. Observera att redovisad vinst och AFFO är olika saker. I redovisad vinst ingår avskrivningar och grejer som är mer av redovisningskaraktär medan AFFO är måttet på de medel som faktiskt finns tillgängliga för utdelning.

Som man kunde förvänta sig pratar de i rapporten om planer på fortsatta förvärv i UK och vad de kallar "mainland Europe". Tidigare har de ju bara varit aktiva i USA och Puerto Rico men med köpet i UK har de alltså kickat igång sin internationella expansion.

Länk till Realty Income hos Avanza (affiliatelänk).

Info om affiliatelänkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar